Ακομμάτιστη αυτοδιοίκηση θέλουν 7 στους 10

Περίπου 7 στους 10 πολίτες που ρωτήθηκαν στην δημοσκόπηση της Kapa Research για το ΒΗΜΑ της Κυριακής, υποστηρίζουν πως στις δημοτικές εκλογές θα ψηφίσουν υποψήφιο που δεν έχει σχέση με τα κόμματα και την πολιτική.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση τί επιλέγετε, κομματικό ή ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο, το 67,4% απάντησε ότι θέλει ανεξάρτητο δήμαρχο που να μην έχει καμία σχέση με τα κόμματα και την πολιτική.

Το 48,3 μάλιστα θέλει ο υποψήφιος δήμαρχος να είναι μέχρι σήμερα αμέτοχος στα δημοτικά δρώμενα αν και το 44,9 αυτήν την εμπειρία την θεωρεί απαραίτητη.

Διχασμένη όμως είναι και η κοινή γνώμη ως προς το ηλικιακό. Το 44% των ερωτηθέντων θέλουν τον δήμαρχο άνω των 40 και το 42,1% νεότερο.

Γενικά στην δημοσκόπηση διαγράφεται έντονα η τάση της ανανέωσης, του άφθαρτου και του φρέσκου και βέβαια του ακομμάτιστου.

Αυτές τις νέες τάσεις βλέπει όπως φαίνεται και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχαλάκης ο οποίος σήμερα σε πρωινή εκπομπή του Mega επίμεινε για μια φορά ακόμη στο ότι το ενιαίο ψηφοδέλτιο αποτελεί ειλημμένη απόφαση. Ο κ. Μιχελάκης επέμεινε ότι με το νέο σύστημα θα σπάσουν τα κομματικά στεγανά και υποστήριξε την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρξει δεδομένη πλειοψηφία για τον δήμαρχο.