Πρόσκληση για την κοινωφελή εργασία

ypes3my

Πρόσκληση προς Υπουργεία και φορείς του Δημοσίου για την υποβολή προτάσεων σχετικά με τα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, τα οποία αφορούν στην χρηματοδότηση πεντάμηνης απασχόλησης για 30.000 ανέργους σε δήμους, περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες,  υπέγραψε η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Παράλληλα, με την απασχόληση των ανέργων, ενισχύονται σημαντικά υπηρεσίες του δημοσίου, προκειμένου να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Προτεραιότητα θα δοθεί στην υποστήριξη λειτουργίας των ΚΕΠ, στην βελτίωση του χρόνου απονομής δικαιοσύνης και στην ενίσχυση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο την επίσπευση των χρόνων απονομής συντάξεων και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και η επιλογή τους θα γίνει με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Από τον συνολικό προϋπολογισμό των 216.000.000 ευρώ του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας,  το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διαθέτει εκατόν πέντε εκατομμύρια (105.000.000) Ευρώ ενώ ο αριθμός των ωφελούμενων  ανέργων ανέρχεται σε 30.000.
«Πρόκειται για την υλοποίηση ενός μεγάλου Προγράμματος, αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών υπουργείων,  με στόχο την στήριξη των ανέργων και, ταυτόχρονα, την ενίσχυση του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Με αίσθημα ευθύνης, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συνέβαλλε σε αυτήν την προσπάθεια διαθέτοντας το 50% της συνολικής χρηματοδότησης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και αξιοποιώντας κάθε δυνατό πόρο» δήλωσε η Υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου.