Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο και στους Αγίους Αναργύρους

Οπως και στην Αγία Βαρβάρα έτσι και στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ανακοινώθηκε την έναρξη των συνεδριών στο ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο «ΜΕΛΙΑ», για το σχολικό έτος 2013-2014. Μόνο που στους Αγίους Αναργύρους ο φορέας υλοποίησης είναι οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ», ανακοινώνει
Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΜΕΛΙΑ» λειτουργεί ως πρότυπο κέντρο πρόληψης,  αξιολόγησης και αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών, σε παιδιά σχολικής ηλικίας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου, μάθησης ή σχολικής ένταξης. Στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, όπως: λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ειδικό παιδαγωγό, ψυχολόγο, δραματοθεραπεύτρια και κοινωνικό λειτουργό.
Οι υπηρεσίες παρέχονται με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων, χωρίς την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των γονέων και είναι οι εξής: λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, παιγνιοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη παιδιού-εφήβου και συμβουλευτική γονέων.  
Στο πλαίσιο μίας ολοκληρωμένης παρέμβασης στο παιδί και το περιβάλλον του,  λειτουργούν επιπλέον δραστηριότητες όπως: καλλιτεχνικά εργαστήρια, επιμορφωτικές συναντήσεις γονέων, διδασκαλείο πολιτισμού και αρχαίων ελληνικών για παιδιά,, εκπαιδευτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, αφήγηση παραμυθιών από επαγγελματίες παραμυθάδες το περιβαλλοντικό πρόγραμμα στο βάθος ΚΗΠΟΣ, γιόγκα για παιδιά, προγράμματα πρόληψης, ευαισθητοποίησης και αγωγής στην κοινότητα. Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε επίσης και την έναρξη του νέου μας προγράμματος «θεραπεία μέσω παιχνιδιού», όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν και να εκτονώσουν τα συναισθήματά τους μέσα από διάφορες τεχνικές έκφρασης, υπό την καθοδήγηση θεατρολόγου και εργοθεραπευτή.
Για περισσότερες πληροφορίες:
κ. Τσαπάρα Παναγιώτα – Κοινωνική Λειτουργός, τηλ: 210-2323176,
 e-mail: [email protected]
Δ/νση: Κωστή Παλαμά 120, Καματερό
Ώρες λειτουργίας του Κέντρου 13:00 – 21:00