Παρέμβαση Μιχελάκη για τα εκατομμύρια στον Αετό

Παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη μετά την καταγγελία σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ  ότι ο Δήμαρχος Σκύδρας κ. Γιώργος Χοΐδης έδωσε από τα ταμεία του δήμου (5) εκατομμύρια δραχμές το 1999 στην ομάδα του Άετού Σκύδρας’ με σκοπό την εξαγορά ποδοσφαιρικού αγώνα.
Όπως φέρεται να λέει ο ίδιος ο δήμαρχος Σκύδρας κ. Γιώργος Χοΐδης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που έγινε την περασμένη Παρασκευή και το οποίο έχει καταγραφεί από τηλεοπτική κάμερα, συνολικά η επιχορήγηση της ομάδας την περίοδο εκείνη ήταν 16 εκατομμύρια δραχμές.

Μετά από αυτές τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Αθανάσιο Καρούντζο με την οποία ζητά να προβεί άμεσα σε διερεύνηση των καταγγελιών αυτών και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απορρέουν από τις αρμοδιότητες του.

Η επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης έχει ως εξής:                              
Σύμφωνα με καταγγελίες που περιήλθαν στην Υπηρεσία μας στην  εκπομπή «ΔΙΚΗ» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ , προβλήθηκε βίντεο σύμφωνα με το οποίο ο Δήμαρχος Σκύδρας κ. Γεώργιος Χοϊδης  ομολόγησε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ότι επιχορήγησε  την ομάδα Άετού Σκύδρας’ με σκοπό την εξαγορά ποδοσφαιρικού αγώνα αντί  πέντε (5) εκατομμυρίων δραχμών το 1999.

Η εν λόγω συνεδρίαση , σύμφωνα με την εκπομπή, έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή στη Σκύδρα  και ο Δήμαρχος,  ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι έδωσε  τα χρήματα  αυτά, στον Πρόεδρο της ποδοσφαιρικής  ομάδος  ‘Αετού  Σκύδρας’,  «προκειμένου να  αγοράσουν κάποιον αγώνα με σκοπό να ανέβουν κατηγορία. Το ματς  δεν αγοράστηκε και τα χρήματα δεν επιστράφηκαν» είπε.

Ο Πρόεδρος της ομάδας ,  ‘Αετού Σκύδρας’, κ. Γιάννης Ναυρινιάδης αρνήθηκε ότι πήρε  αυτά τα χρήματα για απόπειρα δωροδοκίας και ισχυρίσθηκε ότι τα χρησιμοποίησε για να πληρωθούν οι παίκτες.

Ο Δήμαρχος, στη συνέχεια,  απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ομάδας  ‘Αετός Σκύδρας’ είπε, σύμφωνα με την καταγγελία, ότι όταν το 1999, ανέλαβε Δήμαρχος έδωσε  16 εκατομμύρια δραχμές στην ομάδα και
 πρόσθεσε ότι : « ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, πήρε τα υπόλοιπα πέντε(5) εκατομμύρια με την προοπτική ότι θα αγοράζανε κάποιον αγώνα για να ανέβουν κατηγορία. Και δεν αγοράσθηκε ο αγώνας και πήραν τα  πέντε (5) εκατομμύρια».

Οι Δήμαρχος , όπως προκύπτει από την συγκεκριμένο βίντεο της εκπομπής, ζήτησε από τους πρακτικογράφους οι προαναφερόμενες δηλώσεις του να καταχωρηθούν  στα πρακτικά .

Επισημαίνουμε ότι, σύμφωνα με  πληροφορίες,   υπήρξε  ήδη  παρέμβαση  του Προϊσταμένου της Αθλητικής Εισαγγελίας για το εν λόγω ζήτημα.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας , το συντομότερο δυνατό, καθώς και για την σχετική ενημέρωσή μου.