Δημοτικός Λαχανόκηπος στην Πεύκη

Ξεκίνησε η καλλιέργεια χειμερινών οπωροκηπευτικών στο Λαχανόκηπο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Ήδη από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013 ο λαχανόκηπος έχει μπει σε ρυθμούς χειμερινούς.

Ο Δημοτικός λαχανόκηπος έχει ως σκοπό την καλλιέργεια και παραγωγή οπωροκηπευτικών για αυτοκατανάλωση και την ανακούφιση πολιτών με χαμηλά εισοδήματα. Ευρύτερος στόχος είναι η διαμόρφωση νησίδων συλλογικότητας στην τοπική κοινωνία. Βασική φιλοσοφία είναι να έρθουν κοντά οι πολίτες που καλλιεργούν τα αγροτεμάχια. Όπως επισημαίνεται και από την ομάδα που υποστηρίζει τη δράση, άνθρωποι  διαφόρων ηλικιών και κουλτούρας παράγουν από τη μία υλικά αγαθά και από τη άλλη ασκούνται, εκτονώνονται και απασχολούνται δημιουργικά.

Η Δομή του Δημοτικού Λαχανόκηπου Λυκόβρυσης – Πεύκης λειτουργεί στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη,  Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους Δήμους Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Ηρακλείου Αττικής και Λυκόβρυσης – Πεύκης».

Κατά την έναρξη των χειμερινών καλλιεργειών βρέθηκαν στο χώρο ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δ. Φωκιανός, ο αντιδήμαρχος  Α. Τσελέντας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Θεοδωρακόπουλος, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, εκπρόσωποι της Επιστημονικής Εταιρείας για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη και πλήθος ωφελουμένων. Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν μεταξύ τους για τη λειτουργία του Λαχανόκηπου και εξέφρασαν την ελπίδα ότι ο Λαχανόκηπος θα συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση των φαινομένων της κοινωνικής κρίσης.