Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη στον Υπουργό Παιδείας

Την μεγάλη αγωνία των γονιών όλης της Ελλάδας που τελικά μεταφέρεται και αυτή στην Αυτοδιοίκηση εκφράζει η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, που έστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, αναφορικά με τα προβλήματα της εκπαίδευσης.  Στην επιστολή επισυνάπτεται και το ψήφισμα διαμαρτυρίας, που επιδόθηκε χτες στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ρεθύμνου.
Η επιστολή αυτή είναι αντιπροσωπευτική του κλίματος που επικρατεί σε όλη τη χώρα και των πιέσεων που δέχονται όλες οι δημοτικές αρχές καθώς τα σχολεία της χώρας υπολειτουργούν.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να σας εκφράσω την αγανάκτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας του τόπου μας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) σχετικά με την αποδόμηση και απαξίωση της εκπαίδευσης μετά από τις υλικές περικοπές, την κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών και δομών (ολοήμερο σχολείο, επαγγελματική λυκειακή εκπαίδευση).
Η τοπική κοινωνία είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη για τις ενέργειες αυτές, που υποβαθμίζουν την Εκπαίδευση και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας αλλά και του τόπου μας καθώς ο λαός ο απαίδευτος συνιστά διαχρονικά το μεγαλύτερο κίνδυνο και απειλή τόσο για τη δημοκρατία μας όσο και για την πρόοδο κάθε κοινωνίας.
Η Παιδεία, όπως και Υγεία, είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό, το οποίο πρέπει να διαφυλάσσεται με κάθε κόστος και να μην αντιμετωπίζεται ως πεδίο πειραματισμών και τυφλών περικοπών, που υποβαθμίζουν το λειτούργημα και το έργο του Εκπαιδευτικού, υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας και αναγκάζουν τους γονείς να «υποκαταστήσουν» το κράτος στο εκπαιδευτικό του έργο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται οικονομικά για κάθε οικογένεια.