Συσκέψεις Γκιουλέκα με δημάρχους για το Δια Βίου

eetaa

Με στόχο να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα μέσα από τα οποία λειτουργούν τα Κέντρα Δία Βίου Μάθησης, διοργανώνονται  με όλους τους δημάρχους της χώρας συσκέψεις που συγκαλούνται με πρωτοβουλία του αρμόδιου υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα.  

Με δεδομένο ότι τα προγράμματα κατάρτισης  ενηλίκων διανύουν το πιο κρίσιμο στάδιο στην υλοποίηση τους, καθώς απομένουν μόλις τρεις μήνες έως το τέλος του 2013, ο υφυπουργός Παιδείας προχώρησε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία με σκοπό την κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορροφητικότητα των κονδυλίων που προορίζονται για την προσφορά πολύτιμων υπηρεσιών στις τοπικές κοινωνίες.

Στη πρώτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12.00 θα συμμετάσχουν όλοι οι δήμαρχοι και τα διοικητικά στελέχη των δήμων Αττικής και Νότιας Ελλάδας, που υλοποιούν ή πρόκειται να υλοποιήσουν προγράμματα, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2007-2013» και εθνικούς πόρους.

Αντίστοιχη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων της Βόρειας Ελλάδας καθώς και  διοικητικών στελεχών θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013.

Οι συσκέψεις συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΕΕΤΑΑ