Επανέρχονται εις διπλούν οι σχολικές φύλακες

sxolik fylakesmik

Εντός των ημερών αναμένεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του myota.gr να δημοσιοποιηθεί το πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών για την πρόσληψη Σχολικών Φυλάκων μέσω ΕΣΠΑ και από τους πίνακες του ΟΑΕΔ. Η πρόσληψη θα είναι πεντάμηνης ή οκτάμηνης διάρκειας και θα αφορά τις κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν από την κινητικότητα των σχολικών φυλάκων.
Κύκλοι βέβαια του Υπ. Εσωτερικών σχολίαζαν με ειρωνεία την αξίωση της τρόικας να βγουν σε διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες και να αντικατασταθούν τελικά από άλλους.
Ομως παράλληλα με την νέα φουρνιά σχολικών φυλάκων που αναμένεται εντός των ημερών να δημιουργηθεί, αναμένεται και η δικαστική απόφαση προσφυγής που έχουν καταθέσει οι σχολικοί φύλακες και η οποία πιθανολογείται ότι θα τους δικαιώσει. Αν δικαιωθούν οι σχολικοί φύλακες όπως έγινε και με τους 22 εκπαιδευτικούς, τότε και αυτοί θα επιστρέψουν στις θέσεις τους και θα λαμβάνουν κανονικά τον μισθό τους. Ετσι τα σχολεία πιθανών να βρεθούν με διπλή δόση σχολικών φυλάκων. Και οι προηγούμενοι και αυτοί που θα προσληφθούν μέσω ΕΣΠΑ.