Βράζει το καζάνι στα σχολεία

Σε αναβρασμό βρίσκονται σχολικές κοινότητες και δημοτικές αρχές καθώς παρατείνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα πια ελλείψεις προσωπικού στα σχολεία. Παρά τις παρεμβάσεις των δημοτικών αρχών οι εκπαιδευτικές περιφέρειες δεν φαίνονται να είναι σε θέση να δώσουν λύσεις στα προβλήματα.

Ετσι σιγά σιγά απλώνονται οι καταλήψεις σε όλα τα σχολεία της χώρας ενώ και οι ενώσεις γονέων οργανώνουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και συνελεύσεις οι οποίες όμως έχουν ως στόχο και τις δημοτικές αρχές, αφού  καταγγέλλονται σε πολλές περιπτώσεις και τα κτιριακά προβλήματα και η μείωση χρηματοδότησης που έχουν υποστεί οι λειτουργικές δαπάνες, και η έλλειψη συντήρησης των σχολείων, μαζί με τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων και καθαριστριών. Επιπλέον οι γονείς βάζουν θέματα για τα κωλύματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, αναφορικά με τη μεταφορά τους στις σχολικές μονάδες και τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Εντωμεταξύ έντονη είναι η ανησυχία των γονιών μετά την υπουργική απόφαση που καθιστά υπεύθυνους του διευθυντές των σχολείων αν δεν καλέσουν τον εισαγγελέα σε περίπτωση κατάληψης του σχολείου τους. Η απόφαση αυτή εμπλέκει άμεσα και τις δημοτικές αρχές στις οποίες απευθύνονται οι γονείς για να παρέμβουν και να εκτονώσουν την κατάσταση.