Πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης η Παιδεία

Ολο και περισσότερο το τεράστιο πρόβλημα που εξελίσσεται στην Παιδεία μεταφέρεται στην τοπική Αυτοδιοίκηση με κυριότερο φαινόμενο αυτό των κλοπών και φθορών που παρουσιάζονται λόγω καταλήψεων.
Υπό κατάληψη βρίσκονται περισσότερα από 150 σχολεία της χώρας και ο αριθμός ανεβαίνει καθημερινά, ενώ κλοπές και φθορές τις οποίες θα κληθούν τελικά να καλύψουν οι δήμοι, ήδη παρουσιάστηκαν σε πολλά σχολεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης της Λαμίας, της Ρόδου των Καλαβρύτων και αλλού.

Η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο καθώς σε συνάντηση που είχαν ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Παιδείας κ. Βασιλόπουλος με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων   δήλωσε ότι τα κενά των σχολείων δύο μήνες περίπου μετά την έναρξη του σχολικού έτους προγραμματίζεται να καλυφθούν μέσω συμβασιούχων του ΕΣΠΑ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα κενά στην καλύτερη περίπτωση θα καλυφθούν γύρω στα Χριστούγεννα.
Εντωμεταξύ από λάθος όπως φαίνεται δεν υπάρχει η ειδικότητα των Φυσικών στο σύστημα ενώ παρουσιάζονται μεγάλες ελλείψεις.

Μπροστά σ΄αυτήν την κατάσταση χάους γονείς και εκπαιδευτικοί είναι τρομερά δύσκολο να πείσουν τους μαθητές να επανέλθουν στα μαθήματά τους, αφού ούτως ή άλλως χάνουν αρκετές ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα και σε πρωτεύοντα μαθήματα.

Η Γενική Συνομοσπονδία Γονέων καλεί τις τοπικές Ενώσεις να δώσουν αγώνα με εκδηλώσεις σε κάθε δήμο και γειτονιά. Ετσι πολλά δημαρχεία έχουν γίνει τόπος συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας γονέων όπως στο Βόλο.

Και μπροστά σ’ αυτό το αναβράζον σκηνικό, ο Υπουργός Παιδείας έστειλε υπουργική απόφαση με την οποία μεταβιβάζει τις ευθύνες στους διευθυντές αν δεν καλέσουν εισαγγελέα στα σχολεία. Ηδη έχουν γίνει προσαγωγές και συλλήψεις σε κάποια λίγα σχολεία. Με ποινή φυλάκισης 20 ημερών ο καθένας, τιμωρήθηκαν τρεις μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου.