Ισχυρές αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ για τον νέο εκλογικό νόμο

pasokippo

Εντονες και ισχυρές αντιδράσεις φαίνεται να συναντά τελικά ο νέος εκλογικό νόμος για την αυτοδιοίκηση μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Είδη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος έχει εντάξει αυτή τη  συζήτηση στο συνολικό προγραμματικό πακέτο της κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι για να υποχωρήσει, θα ζητήσει σημαντικά ανταλλάγματα.
Εντωμεταξύ, μετά την ενημέρωση που έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Λ. Γρηγοράκος στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση που προωθεί ο Υπουργός Εσωτερικών, βγήκε ανακοίνωση που αναφέρει ότι “για μια ακόμη φορά καθιστούμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να στηρίξουμε αποσπασματικές ρυθμίσεις που υποκρύπτουν μικροκομματικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες και κάθε άλλο παρά οδηγούν στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται το διοικητικό, πολιτικό σύστημα της χώρας”.  

Η ανακοίνωση αυτή στέλνει σαφές μήνυμα από το περιβάλλον του κ. Κουκουλόπουλου που ελέγχει τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, ότι θα υπάρξουν ισχυρές αντιδράσεις.

Σύμμαχους του ο κ. Κουκουλόπουλος βρίσκει πολλούς και από την Νέα Δημοκρατία. Οι συναντήσεις που πραγματοποίησαν οι κ.κ. Σαμαράς και Μιχελάκης με τους γαλάζιους δημάρχους, δεν φαίνεται να τους έπεισαν.

Πάντως προχθές σε δημόσια ομιλία του στην Πεύκη ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης,  επανέλαβε την επιμονή της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τον σχηματισμό δύο ψηφοδελτίων ξεχωριστά για δημάρχους και ξεχωριστά για δημοτικούς συμβούλους.

Σύμφωνα όμως με απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης στο ΔΣ, δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση ή διάλογος με την ΚΕΔΕ.