Σύγχρονες κοινωνικές δομές αναπτύσσονται στους Αγίους Αναργύρους

Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου πραγματοποιήθηκαν στους Αγίους Αναργύρους, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του «Σχεδίου Δράσης άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας».
Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού με τη συνεργασία της ΕΚΠΟΣΠΟ «ΝΟΣΤΟΣ» και της «ΕΡΓΟΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ».   Το σχήμα αυτό της συνεργασίας δίνει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και χρηματοδότησης στο κοινωνικό παντοπωλείο αφού είναι προσαρμοσμένο στην Αρχή της Εταιρικής Σχέσης που οφείλουν να αναπτύξουν οι δήμοι με τις ΜΚΟ προκειμένου να έχουν συμβατές λειτουργίες με την προγραμματική Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης 2014-2020 όπου είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ δημοσίων υπηρεσιών, εθελοντικών οργανώσεων και τοπικών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν την αξία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Σκοπός του κοινωνικού παντοπωλείου είναι η παροχή προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης  σε οικογένειες και άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη σε συνδυασμό με υπηρεσίες ενδυνάμωσης και υποστήριξης, με σκοπό να βοηθηθούν και να βγουν από τη δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρίσκονται.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Δήμαρχος κ. Σαράντης Νίκος αναφέρθηκε στις δράσεις κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει ο Δήμος και στην αναγκαιότητα συνεργασίας με κοινωνικούς φορείς προκειμένου  να ανακουφιστούν  οι οικογένειες της πόλης μας που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.
Ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΣΠΟ «ΝΟΣΤΟΣ» κ. Λεσγίδης, παρουσίασε την δομή και τον τρόπο λειτουργίας της, όπως επίσης στάθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης της δράσης από την τοπική κοινότητα, ώστε να μπορέσει αυτή να ανταποκριθεί στον αυξημένο αριθμό συμπολιτών μας, που απευθύνεται για βοήθεια στις κοινωνικές δομές.
Στο πρόγραμμα εντάσσεται η λειτουργία και άλλων δομών όπως το Κοινωνικό Φαρμακείο, Δομή παροχής συσσιτίου, Δημοτικός Λαχανόκηπος, Τράπεζα Χρόνου και Γραφείο Διαμεσολάβησης.