Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ αναβαθμίζεται και γίνεται διαδραστική

Απέδωσε η ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αλλάζει όπως επεσήμανε η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, στoν τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα.  
 
Η κα Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε ότι από το 2010 που εφαρμόστηκε η Διαύγεια, έχουν αναρτηθεί 9.755.848 αποφάσεις.  Οι αναρτήσεις, τις εργάσιμες ώρες αιχμής, ξεπερνούν τις 2.000, τις 14.000 κάθε ημέρα και τις 280.000 κάθε μήνα. Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου, που ξεκίνησε σήμερα να συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματική. Κάθε πράξη που εκδίδεται, δεν μπορεί να ισχύσει, αν δεν αναρτηθεί στη Διαύγεια. Επιπλέον, ο πολίτης μπορεί να επικαλείται τα αναρτημένα έγγραφα στις συναλλαγές του με δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς να απαιτείται η επικύρωσή τους.
 
Και στη συνέχεια η κα Χριστοφιλοπούλου ανακοίνωσε ότι στη νέα «Διαύγεια», που θα εφαρμοστεί πιλοτικά από τον Ιανουάριο του 2014, θα υπάρχει μηχανή αναζήτησης  και  δυνατότητα διαδραστικότητας, δηλαδή θα μπορούν οι πολίτες και οι φορείς να συμμετέχουν με τα δικά τους σχόλια.