Ποτέ την Κυριακή

Ενα ηχηρό όχι εισέπραξε τελικά η κυβέρνηση τόσο τους καταστηματάρχες όσο και από τους Αντοπεριφερειάρχες που είναι υποχρεωμένοι κατά το νόμο να εκδώσουν απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή
Σύμφωνα όσα είπε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής η απόφασή του προβλέπει το ελάχιστο των 7 Κυριακών που προβλέπει ο νόμος, αλλά και η εμπειρία της πρώτης Κυριακής του Νοεμβρίου ήταν άκρως απογοητευτική.
Ο κ. Μανιάτης επισκέφθηκε στο πρώτο άνοιγμα της περασμένης Κυριακής τους καταστηματάρχες των 10 από τους 12 δήμους του περιφερειακού τομέα και η αρνητική στάση των καταστηματαρχών ήταν καθολική.
Οι υπερωρίες και το κόστος λειτουργίας εκείνη την ημέρα είναι πολύ μεγαλύτερο των κερδών που τελικά εκτιμάται από όλους ότι θα αντισταθμιστεί με τα υπολειπόμενα έσοδα της εβδομάδα.
Ηταν μια καλή ηλιόλουστη μέρα που ο κόσμος βρήκε την ευκαιρία να κάνει την βόλτα του και τις όποιες προγραμματισμένες αγορές του, από εκεί και πέρα όμως σε μια περίοδο κρίσης και ανέχειας η αγορά δεν τονώνεται.
Σε μια περίοδο με ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, επεσήμανε ο κ. Μανιάτης, με μια βαριά και άδικη φορολογία των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, με τα χαράτσια να πέφτουν σαν το χαλάζι και με τις τράπεζες να έχουν κλείσει τις κάνουλες οι Κυριακές δεν είναι παρά μόνο ένα επικοινωνιακό τέχνασμα χωρίς ουσία.
Είναι σίγουρο ότι τελικά τα μικρά καταστήματα δεν θα αντέξουν και το σύστημα θα ευνοήσει τις μεγάλες αλυσίδες και τα μεγάλα μαγαζιά.
Το 34% των καταστηματαρχών είναι αυτοαπασχολούμενοι σημείωσε ο κ. Μανιάτης και το υπόλοιπο μεγάλο ποσοστό απασχολούν έναν ή δύο υπαλλήλους.
Ετσι μετά από διάλογο με όλους τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους η απόφαση και του κ. Μανιάτη όπως και όλων σχεδόν των αντιπεριφερειαρχών της χώρας ήταν αρνητική και αρκέστηκε στο ελάχιστο των 7 Κυριακών που υποχρεώνει ο νόμος.