200 εκ από τους Κινέζους

Μία σημαντική συμφωνία για επενδύσεις ύψους 200 εκ. ευρώ, εκ των οποίων έργα 20 εκ. ευρώ είναι άμεσα υλοποιήσιμα, υπογράφηκε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ  εκπροσώπων του κινεζικού ομίλου εταιρειών SUMEC και της Attica Finance Α.Ε.Π.Ε, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκη.

Η συμφωνία αυτή με τον Όμιλο εταιρειών SUMEC αφορά στην από κοινού συμμετοχή και προσπάθεια για ανάληψη έργων εξοικονόμησης ενέργειας τόσο στον οδοφωτισμό σε Δήμους και Περιφέρειες όσο και στα ενεργοβόρα κτήρια του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα.  

Το πιο σημαντικό σημείο της συμφωνίας είναι ότι εκτός της προμήθειας μηχανολογικού εξοπλισμού σε έργα τα οποία θα υλοποιούνται με τη συμμετοχή της Attica Finance ή του επενδυτικού της κεφαλαίου (fund) ο κινεζικός Όμιλος θα προσφέρει και την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπ. Εσωτερικών «η συμφωνία αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη διενέργεια σημαντικών έργων στη χώρα μας που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην οικονομική ανάκαμψη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην προστασία του περιβάλλοντος ενώ αποτελεί μια ακόμα απόδειξη εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών προς την Ελληνική Οικονομία, το έργο της κυβέρνησης και  το επενδυτικό περιβάλλον της Ελλάδας γενικότερα κάτι το οποίο είναι αναγκαίο για την έξοδο της χώρας μας από την ύφεση».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν  εκτός του Υπουργού Εσωτερικών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης και ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.
 Τη συμφωνία υπέγραψαν  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Finance, κος Αλέξανδρος Πουλαρίκας και ο Πρόεδρος του κινεζικού Ομίλου Mr. Cai Jibo.

Ο Όμιλος εταιρειών SUMEC

Ο Όμιλος εταιρειών SUMEC έχει σημαντική εμπειρία τόσο στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού όσο και στην υλοποίηση τέτοιων έργων και κατασκευάζει πλήθος προϊόντων που έχουν εφαρμογή στην Ελληνική αγορά. Το πλαίσιο της συμφωνίας αφορά στην προσφορά των προϊόντων τους παρέχοντας σημαντική πίστωση για την αποπληρωμή της αγοράς των προϊόντων τους.

Ο Όμιλος SUMEC, που ιδρύθηκε το 1978, αποτελεί θυγατρική της κρατικής εταιρείας SINOMACH. Η SUMEC σήμερα έχει καταστεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής και εξαγωγής στην Κίνα. Μέσα από συνεχείς επενδύσεις ο Όμιλος  δραστηριοποιείται στην ναυπηγική βιομηχανία, την κατασκευή και την εξαγωγή των μηχανημάτων και ηλεκτρικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών εργαλείων,  μηχανημάτων ηλεκτροπαραγωγής, φωτοβολταϊκών μονάδων κλπ., καθώς επίσης και στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και ενδύματα.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου SUMEC το 2012 ανήλθε σε 5,2 δις ευρώ ενώ της μητρικής εταιρείας SINΟMACH υπερέβη τα 25 δις ευρώ.

H Attica Finance, στα πλαίσια του fund που έχει ιδρύσει, με σκοπό να επενδύει σε έργα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις Ανανεώσιμες Πηγές και στην Εξοικονόμηση Ενέργειας, προχώρησε στην υπογραφή της συμφωνίας που θα επιτρέψει την υλοποίηση πολλών και μεγάλων τέτοιων έργων.