Ολοταχώς το χωροταξικό, πίσω ο εκλογικός

Θα συμπεριλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο που καταθέτει κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα στην βουλή το Υπουργείο Εσωτερικών ο διαχωρισμός των πέντε μεγάλων νησιωτικών δήμων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ρόδου, Μυτιλήνης και Σάμου σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στα μέλη της ΚΕΔΕ ο κ. Μιχελάκης.
Η ΚΕΔΕ εξέφρασε την αντίθεσή της πρώτον διότι όπως επεσήμαναν οι δήμαρχοι των μεγάλων αυτών δήμων έχουν επενδύσει μεγάλο μέρος του έργου τους και του χρόνου τους για την ενοποίηση των δήμων αυτών με αρκετά καλά αποτελέσματα και δεύτερον διότι θεωρεί απαράδεκτη μια τέτοια συζήτηση λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Η θέση της ΚΕΔΕ όμως δεν φαίνεται να εισακούγεται και ο Υπουργός δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην νέα ρύθμιση για το χωροταξικό όπως λέγεται.

Αντιθέτως ο Υπουργός διευκρίνισε ότι δεν θα περιλαμβάνεται ο εκλογικός νόμος στο νέο νομοσχέδιο που κατατίθεται, καθώς όπως επισημαίνανε και τα μέλη της ΚΕΔΕ μετά την συνάντηση, ουδεμία ενημέρωση ή συζήτηση έχει γίνει και δεν υπάρχει κανένα κείμενο ή προσχέδιο που να έχει μεταβιβαστεί επίσημα ή ανεπίσημα στην ΚΕΔΕ.
Ετσι τα μέλη της ΚΕΔΕ διέψευσαν εμμέσως και όλες τις δηλώσεις ή τις διαρροές που έχουν γίνει από πλευράς των κυβερνητικών στελεχών και του Υπουργείου ότι «βρίσκονται στα τελειώματα».   
Καμία συζήτηση ή πρόταση δεν έχει γίνει για τον εκλογικό νόμο.

Από την άλλη βέβαια κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών διαβεβαιώνουν ότι ο νόμος θα περάσει και ότι μπαίνουν και οι τελευταίες πινελιές για να βγει στην δημόσια διαβούλευση.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι ο Υπουργός κ. Μιχελάκης έχει επιδείξει πρωτοφανή διαλεκτική πρόθεση με την ΚΕΔΕ, κάτι που έχει επισημανθεί και αναφερθεί αρκετές φορές στα διοικητικά συμβούλια. Η ΚΕΔΕ δεν δείχνει ποτέ πια αιφνιδιασμένη από τον Υπουργό κάτι που αντιμετώπισε πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό από τους προκάτοχούς του.
Ο κ. Μιχελάκης δείχνει να χειρίζεται άψογα την πολιτική αντιπαράθεση και πριν βγει στον αέρα λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τα αντεπιχειρήματα.