Επισήμως η υποψηφιότητα του Καμίνη

kaminis3

Την επίσημη ανακοίνωση για την υποψηφιότητα του στον δήμο της Αθήνας στις επόμενες δημοτικές εκλογές εξέδωσε ο νυν δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης δίνοντας παράλληλα τους άξονες διακυβέρνησης.  
Τα βασικά σημεία της ανακοίνωσης έχουν ως εξής:
 «Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους πολίτες της Αθήνας και να τους πω ότι βρίσκομαι εδώ, ότι είμαι παρών, ζητώντας και πάλι την εμπιστοσύνη τους. Με την ηθική δέσμευση που αυτό συνεπάγεται» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, ανακοινώνοντας την πρόθεση του να ζητήσει την ανανέωση της εντολής των πολιτών για μια νέα θητεία στον δήμο Αθηναίων.
«Από την πρώτη ώρα είδαμε την εκλογή μας, ως ένα πρώτο δείγμα των μεγάλων αλλαγών που αναζητούσε η πόλη και αναζητούν οι πολίτες. Ενάντια στον κομματισμό και τις πελατειακές σχέσεις οικοδομήσαμε ένα νέο μοντέλο τοπικής διακυβέρνησης με μοναδική μας προσήλωση στο αποτέλεσμα για την πόλη και τους πολίτες» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης, αναφερόμενος στα πεπραγμένα της θητείας του.
Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι η Αθήνα στη δίνη της κρίσης στάθηκε όρθια, κάτι το οποίο σήμερα αναγνωρίζεται από όλους. Και πρόσθεσε: «Η έλλειψη πόρων, δεν στάθηκε εμπόδιο, για την ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών και νέων δομών κοινωνικής πρόνοιας .Κάναμε πράξη το σύνθημα μας: από τη φιλανθρωπία στην κοινωνική αλληλεγγύη».
Ειδική αναφορά, ο δήμαρχος Αθηναίων, έκανε στο νέο μοντέλο διοίκησης και στην προσπάθεια του δήμου να υπερβεί μεγάλα εμπόδια, τα οποία έχουν σχέση με ξεπερασμένες γραφειοκρατικές αντιλήψεις διοίκησης.
«Με τη συνολική μας αντίληψη και στάση μας δείξαμε ότι υπάρχει άλλο μοντέλο διοίκησης. Ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν και αλλιώς» είπε ο κ. Καμίνης και υπογράμμισε την επίμονη αντίσταση απέναντι στον συμβιβασμό, απέναντι στην υποταγή σε απαρχαιωμένες συνθήκες, απέναντι στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία.
«Ο δήμος δεν αποτελεί για μένα πεδίο πολιτικής δοκιμής για μια επόμενη φάση. Δεν είναι από εδώ‘ περαστικός’. Ο δήμος Αθηναίων, ήταν για μένα και παραμένει βαρύτατο καθήκον που έχω επωμιστεί στην ζωή μου. Για μένα, μεγάλη η δοκιμασία, μεγάλη και η πρόκληση» κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.