Ομόφωνο όχι της ΚΕΔΕ για τον εκλογικό νόμο

Ομόφωνα όχι είπαν όλες οι παρατάξεις της ΚΕΔΕ σε οποιαδήποτε συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.
Ολοι συμφώνησαν ότι λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, δεν μπορεί να υπάρξει μια τέτοια συζήτηση. Η τροπή αυτή των πραγμάτων, βάζει νέα δεδομένα αφού το Υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται να μην έχει πείσει κανέναν άνθρωπο της Αυτοδιοίκησης για την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα του νέου νόμου.
Ετσι όλα δείχνουν ότι τελικά η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να συναινέσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, όμως….
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται αποχή.
Οπως έχει γράψει το myota.gr υπάρχει συμφωνία μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου εξ’ ου και η επιμονή του κ. Μιχελάκη ότι ο νόμος είναι βέβαιος ότι θα περάσει. Από την άλλη όμως και δεδομένων των τεράστιων προβλημάτων συνοχής τους ΠΑΣΟΚ η κοινοβουλευτική ομάδα μάλλον επηρεάζεται περισσότερο από την ηγετική ομάδα των δημάρχων του ΠΑΣΟΚ παρά από τον πρόεδρο.
Ετσι πληροφορίες αναφέρουν ότι από πλευράς του κ. Βενιζέλου έχει σχεδιαστεί μια εντολή για αποχή αφού με 120 υπέρ μπορεί ο νόμος να περάσει και με σχετική πλειοψηφία, δεδομένου ότι αρκετοί βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρίσκονται στην φυλακή και δεν μπορούν να ψηφίσουν, ενώ η ΑΝΕΛ έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει το νόμο.