Προκαλούν παντού επεισόδια οι σχολικοί φύλακες

Παρεκτρέπεται σιγά – σιγά η κατάσταση με τους Σχολικούς Φύλακες καθώς η αγανάκτηση και η απόγνωση κυριαρχούν στην συμπεριφορά τους. Αφού δημιούργησαν τα επεισόδια στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίη την περασμένη εβδομάδα επιτιθέμενοι εναντίον των δημάρχων, εχθές προκάλεσαν ανάλογες ταραχές στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ επιτιθέμενοι εναντίον των συνδικαλιστών.
Εχθές εισέβαλαν αιφνιδιαστικά και πάλι στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, το διέκοψαν και άρχισαν τους προπηλακισμούς εναντίον του προεδρείου του συνεδρίου και όταν τους έγινε σύσταση να αποχωρήσουν αρχίσανε τις σπρωξιές και τις μπουνιές. Ετσι προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια με ελαφρούς τραυματισμούς.
Σήμερα έντονη είναι η ανησυχία στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ για επανάληψη των επεισοδίων.

Η συμπεριφορά αυτή των εκπροσώπων των σχολικών φυλάκων εξηγείται αφού τελικά όπως φαίνεται θα είναι οι μόνοι που απολυθούν από όλο το φάσμα της διαθεσιμότητας. Οι εκπαιδευτικοί μετακινούνται, οι δημοτικοί αστυνόμοι τοποθετούνται ήδη στα υπουργεία και μόνο για τους σχολικούς φύλακες τα ματάτα είναι μαύρα.

 Τα νέα δεν ήταν καθόλου ευχάριστα στην συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου, με την αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο κύριος Στεφάνου ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι στη μεγάλη πλειοψηφία τους, οι 2234 σχολικοί φύλακες που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τις 23 του περασμένου Ιουλίου πρόκειται να απολυθούν όταν παρέλθει το οκτάμηνο (δηλαδή τον Μάρτιο), για να συμπληρώσουν τον αριθμό  των 11.000 απολύσεων του 2014.
Πάντως άφησε ανοιχτό παράθυρο για ορισμένους από τους σχολικούς φύλακες ότι θα βρουν ξανά θέση στο Δημόσιο ως τραυματιοφορείς ή ως υπάλληλοι στα σωφρονιστικά καταστήματα, όπως είχε τους είχε πει και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, σε παλαιότερη συνάντησή τους.