6 έως 10 αμπέρ προτείνει ο Κακλαμάνης για την ΔΕΗ

kaklamanis1evae

Κοινωνική ασφάλεια ρεύματος 6 έως 10 αμπέρ, που ακολουθείτε και σε άλλες χώρες του εξωτερικού προτείνει με ανακοίνωσή του ο τ. Δήμαρχος Αθήνας κ. Νικήτας Κακλαμάνης.
Στα νοικοκυριά σήμερα λέει ο κ. Κακλαμάνης χρησιμοποιείται συνήθως ρεύμα τάσης 35-40 αμπέρ, με αποτέλεσμα να μπορεί η κάθε οικογένεια να ικανοποιεί όχι μόνο τις βασικές της ανάγκες (φως, ψυγείο, κουζίνα, τηλεόραση, μια μικρή σόμπα θέρμανσης) αλλά και τις καταναλωτικές (αιρκοντίσιον, ηλεκτρικά τζάκια, υπολογιστές, home cinema, ίντερνετ, καφετιέρες κλπ).
Θα μπορούσε λοιπόν η επιχείρηση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος -αντί να κόβει την παροχή σε όποιον αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό- να προχωρά αυτόματα σε αλλαγή της αντίστασης από 35-40 αμπέρ σε 6-10, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας, κάτι που πρακτικά η επιχείρηση μπορεί να το κάνει.
Με αυτόν τον τρόπο θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες του νοικοκυριού (φως, ψυγείο, κουζίνα, τηλεόραση, μικρή σόμπα θέρμανσης) και δεν θα κόβεται το ρεύμα σε οικογένειες,.
Όσον αφορά τα δημοτικά τέλη αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης, στις κοινωνικά αδύναμες ομάδες διαχωρίζονται από τον λογαριασμό της επιχείρησης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και διακανονίζονται απευθείας με τους δήμους.
Η πρόταση του τ. Δημάρχου Αθήνας εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στις Βρυξέλλες.