Πυροτέχνημα η επανασύνδεση της ΔΕΗ

Πολλές οι εξαγγελίες, αλλά στο τέλος άνθρακες ο θησαυρός όπως φαίνεται και οι χιλιάδες πολίτες που κινδυνεύουν θα περάσουν τα Χριστούγεννα χωρίς ρεύμα.
Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του  ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, στη σύσκεψη του Σαββάτου στο ΥΠΕΚΑ η ΚΕΔΕ ζήτησε με επιμονή από τη ΔΕΗ, τις καταστάσεις της με τα στοιχεία των νοικοκυριών στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, για οικονομικούς λόγους.
Η ΔΕΗ αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία, επικαλούμενη προσωπικά δεδομένα !…
Ο κ. Ασκούνης χαρακτήρισε ακατανόητη τη στάση αυτή της ΔΕΗ, όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
Η κίνηση των πέντε αλλά και άλλοι δήμαρχοι βάζουν επιτακτικά το θέμα των διευκρινήσεων και των λεπτομερειών για την διαμεσολάβηση των δήμων στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού.
Στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι δεν γνωρίζουν ούτε πόσοι είναι εκείνοι που τους έχει διακοπεί το ρεύμα, ούτε πια είναι η οφειλή τους. Σημασία έχει είπε ότι πάρθηκε η απόφαση να διευκολυνθούν όσοι αναξιοπαθούντες έχουν πρόβλημα.

Ομως το πρόβλημα είναι ότι τελικά η συζήτηση γίνεται μόνο για τα Χριστούγεννα και δεν έχει διευκρινιστεί το τί θα γίνει με τις συνολικές οφειλές.
Ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έχει διακοπεί το ρεύμα σε οικογένειες που δεν δικαιούνται τυπικά να ενταχθούν στο άρθρο 202 ως αναξιοπαθούντες του Καλλικράτη όπως οι άνεργοι.

Η ΚΕΔΕ επανήλθε  με την δήλωση Ασκούνη και ζητάει η ΔΕΗ να στείλει άμεσα τις καταστάσεις στους δήμους, ώστε να διασταυρωθούν τα στοιχεία της με αυτά των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων και της Εκκλησίας.