Διαγωνισμός διηγημάτων για την Αθήνα

Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία ανέλαβε και πάλι το κίνημα των atenistas σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο ΙΑΝΟΣ να διοργανώσουν διαγωνισμό διηγήματος και περιμένουν τις εμπνεύσεις των κατοίκων μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2014, σε ένα κείμενο που δε θα ξεπερνά τις 1700 λέξεις.
Τα 15 κείμενα που θα διακριθούν θα εκδοθούν ως μια συλλογή διηγημάτων από τις Εκδόσεις IANOS. Η αποκάλυψη των νικητών θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) ταυτόχρονα με την παρουσίαση του βιβλίου.
Η πρόσκληση αναφέρει: «Αν αγαπάς την Αθήνα, αν έχεις ζήσει έντονες στιγμές σε αυτή και έχεις να γράψεις μια ιστορία, στείλε τη μας και δες τη να παίρνει μορφή και να δημοσιεύεται.
 Επιπλέον, για τους τρεις πρώτους νικητές θα υπάρχουν ισάριθμες υποτροφίες για παρακολούθηση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής στα εργαστήρια βιβλίου που διοργανώνει η Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟS.
Οι ιστορίες που θα εκδοθούν θα επιλεγούν από πενταμελή επιτροπή αποτελούμενη από τους: Θεόδωρο Γρηγοριάδη (συγγραφέα), Λένα Κιτσοπούλου (ηθοποιό/σκηνοθέτη), Αύγουστο Κορτώ (συγγραφέα) Δημήτρη Φύσσα (συγγραφέα-δημοσιογράφο) καθώς και εκπρόσωπο του Ιανού.
Οδηγίες και Όροι Συμμετοχής
• Η πλοκή του διηγήματος θα πρέπει να εκτυλίσσεται στην Αθήνα και να τιτλοφορείται από έναν δρόμο της π.χ. Αιόλου (στον δρόμο  αυτό θα πρέπει να εκτυλίσσεται κάποιο  κομμάτι της πλοκής)
• Το διήγημα πρέπει να είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα.
• Οι ιστορίες δεν πρέπει να έχουν εκδοθεί ή δημοσιευτεί με οποιονδήποτε τρόπο κατά το παρελθόν.
• Μέγιστος αριθμός λέξεων: 1700
• Τα κείμενα θα πρέπει να είναι σε μορφή Word, γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος γραμματοσειράς 12, διάστιχο ενάμισι χωρίς καμία διαμόρφωση (όχι μαύρα, πλάγια κλπ)
• Η υποβολή των κειμένων θα γίνει στο μέηλ [email protected]
Προσοχή: Στο ίδιο μέηλ πρέπει να υπάρχουν δύο ξεχωριστά αρχεία : α) διήγημα ανυπόγραφο, β) η αίτηση συμμετοχής σκαναρισμένη και υπογεγραμμένη σε αρχείο jpg (ή png ή pdf) (κατεβάστε εδώ)
• Τα μέλη των οργανωτικών υποομάδων των atenistas εξαιρούνται από το δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό.