Εκλογική μάχη 100% αντιμνημονιακή

tsipraskedke

Ούτε μία λέξη δεν ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδιοίκηση στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή με θέμα τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Τουλάχιστον τα 25 τελευταία χρόνια που οι συντελεστές του myota.gr κάνουν το ρεπορτάζ της Αυτοδιοίκησης, δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε ένα τέτοιο φαινόμενο, όπου πρόεδρος κόμματος να μην βρει τίποτα να αναφέρει σχετικά με τον ρόλο και την σημασία των δήμων για την ανάπτυξη και ιδιαίτερα την κοινωνική αλληλεγγύη.
Η πρωτοφανής αυτή στάση προκάλεσε βέβαια αλγεινή εντύπωση στους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε συνδυασμό με τους χαρακτηρισμούς περί βλαχοδημάρχων, ο κ. Τσίπρας έδωσε και το στίγμα της δικής του διακυβέρνησης του συγκεντρωτισμού.
Το περίεργο είναι ότι στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της ανανεωτικής αριστεράς αναδείχθηκαν τα καλύτερα στελέχη και αναγνωρισμένα διεθνώς και ο χώρος αυτός διακρίνεται για τις επεξεργασίες και τις πρωτοπόρες προτάσεις του. Παπαγιάννης, Μπεχλιβανίδης, Παλαιολόγος θα μείνουν στην ιστορία ως οι θεμελιωτές της σύγχρονης τοπικής αυτοδιοίκησης όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Η σημερινή όμως ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να απαξιώνει εντελώς αυτόν τον λαϊκό πυλώνα με τρομερούς κινδύνους δημιουργίας ενός συγκεντρωτικού κράτους που θα στραγγαλίσει τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαιτερότητες.

Το myota.gr ποτέ δεν άσκησε κριτική σε κόμμα και αποφεύγει απαρέγκλιτα τις κομματικές τοποθετήσεις. Οι συντελεστές του όμως νιώθουν υποχρεωμένοι να ανήκουν πάντα στο κόμμα της Αυτοδιοίκησης και να το υπερασπίζονται και γι αυτό ζητούν συγνώμη!

Διαβάστε εδώ την ομιλία Τσίπρα
http://www.syriza.gr/article/Omilia-toy-Proedroy-toy-SYRIZA-Aleksh-Tsipra-sthn-Kentrikh-Epitroph—-Sabbato-1-02-2014—CINE-KERAMEIKOS.html#.Uu3hvP2R_1o