Δεν παραδίδουν τα κτήρια του ΕΟΠΥΥ στον Βύρωνα

Την απόφαση να μην παραδώσουν τα κτήρια του ΕΟΠΥΥ καθώς και τα μηχανήματα και το υλικό που περιέχουν, έλαβαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν εκτάκτως, με θέμα το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ από το Υπουργείο Υγείας.

Είναι ένα παράδειγμα της αντίδρασης που έχει ξεκινήσει σε όλους σχεδόν τους δήμους της Ελλάδας για το κλείσιμο των γραφείων του ΕΟΠΥΥ. Εκατοντάδες ψηφίσματα και καταγγελίες εκδίδονται καθημερινά  ενώ ανακοινώνονται κινητοποιήσεις.

Ιδιαίτερη αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους δημάρχους  η αναξιοπιστία όπως λένε του Υπουργού κ. Γεωργιάδη καθώς μετά τις φήμες που είχαν διαρρεύσει πριν από τρεις μήνες περίπου, πολλοί από αυτούς τον είχαν επισκεφθεί και είχαν λάβει διαβεβαίωση ότι δεν επρόκειτο να θιχτούν τα τοπικά υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ και ακολούθως και εκείνοι είχαν βγει με καθησυχαστικές ανακοινώσεις προς τις τοπικές τους κοινωνίες.  

Οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Βύρωνα, δεν παρέλειψαν να καταγγείλουν την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που ακολούθησε.  
Παράλληλα, αποφασίστηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στις 15:00, να συνεδριάσει σε κοινή διαδικασία το Δημοτικό Συμβούλιο με τους Φορείς της πόλης και τους Εκπροσώπους της Ιατρικής Κοινότητας για να καθοριστεί  η περαιτέρω στάση τους.