Το θαύμα των Αγίων Αναργύρων

Ισως είναι η ριζικότερη ανάπλαση περιοχής που έγινε την τελευταία τετραετία στην Αττική και μόνο με την παραλία του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο μπορεί να συγκριθεί.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού ενέκρινε τη σύμβαση για την παραχώρηση στο Δήμο από τον ΟΣΕ της χρήσης όλων των χώρων, αθλητικών εγκαταστάσεων κ.α. πάνω από την υπογειοποίηση των γραμμών του προαστιακού σιδηρόδρομου.
Εκτός από την αστική ανάπλαση συνολικού εμβαδού 31 στρ. πάνω από την υπογειοποίηση, τον ποδηλατόδρομο και τον πεζόδρομο της οδού Κωνσταντινουπόλεως με τις πυκνές φυτεύσεις πρασίνου, την οποία  ήδη επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης, σε χρήση μπαίνουν:
•    οι τέσσερις πεζογέφυρες μαζί με τους ανελκυστήρες οι οποίοι θα συντελέσουν σημαντικά στην εξυπηρέτηση των κατοίκων,
•    οι παιδικές χαρές, και τα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις που κατασκευάστηκαν από τον ΟΣΕ στο πλαίσιο της συμφωνίας του με το Δήμο το 2009.
•    ο χώρος εμβαδού 1.550 τμ2 παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή που έγινε δενδροφύτευση.
 Άμεσα ο Δήμος θα προχωρήσει στον ηλεκτροφωτισμό της οδού Κωνσταντινουπόλεως των γηπέδων και όλων συνολικά των χώρων και θα αναλάβει την καθαριότητα και τη συντήρησή τους, όπως σε κάθε κοινόχρηστο χώρο στην πόλη.


Η αναβάθμιση της περιοχής είναι μετρήσιμη και σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγία;. Σπίτια που ήταν σχεδόν ακατοίκητα πριν από τρία χρόνια εντάσσονται τώρα μεταξύ των ελκυστικότερων περιοχών κατοικίας.