Εκδήλωση των δημάρχων για τον Ευρωπαίο Πολίτη και την Ιθαγένεια

panel21314

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ»
Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Μιχελάκη, πλήθους Δημάρχων και πρώην Δημάρχων και Φοιτητών Πανεπιστημίων, έγινε με επιτυχία στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής η εκδήλωση με θέμα  «ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ» .
Ήταν μια πρωτοβουλία της «ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ», της «ΠΕΔΑττικής» και των Ε.Ο.Σ «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ» και «ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΛΗ», με την στήριξη των Γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Έγκριτοι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ανέπτυξαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα θέματα «Δικαιώματα και Υποχρεώσεις του Ευρωπαίου Πολίτη» ο κ. Π. Κανελλόπουλος, « Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια – Τι είναι και πως χρησιμεύει» ο κ.Χ.Παμπούκης  και «Κινητικότητα των εργαζομένων στην Ε.Ε.» ο κ. Δονάτος Παπαγιάννης.
Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ. Άρης Περουλάκης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κ. Αντώνης Καϊλής από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αθήνα.
Στο διάλογο που επακολούθησε, κατατέθηκαν προβληματισμοί ως και προτάσεις για την περαιτέρω πορεία της Ε.Ε και τον επαναπροσδιορισμό της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας.
Τον συντονισμό της συζήτησης, έκανε με απόλυτη επιτυχία ο δημοσιογράφος κ. Ι. Πολίτης.