Εργαστήριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

ergastirikoinepixeirima

 

H projectyou και το Δίκτυο Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχειρηματικότητας, συνδιοργανώνουν με την υποστήριξη Κοινωνικών Επιχειρήσεων, Δικτύων και Κινήσεων, Εργαστήριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας με στόχο να προσφέρουν πρακτικές γνώσεις και βήμα προς βήμα καθοδήγηση σε όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν τη δική τους βιώσιμη Κοινωνική Επιχείρηση. Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ανοίγει νέες προοπτικές στην Αλληλεγγύη, Απασχόληση, Παραγωγή και Ανάπτυξη σε επίπεδο Ατόμου, Ομάδας, Κοινωνίας, Χώρας.

Να διερευνήσουν ατομικά ή ομαδικά τις δυνατότητες που ανοίγονται, τις ικανότητες που απαιτούνται και τις διαδικασίες ίδρυσης Κοινωνικών Επιχειρήσεων

Οι συμμετέχοντες θα εξοπλιστούν, μέσω εισηγήσεων και ομαδικών εργασιών, με γνώσεις και καθοδήγηση πώς να:

Ανακαλύπτουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που να πληρούν και κοινωνικό σκοπό οξύνοντας με ασκήσεις τη δημιουργική καινοτομική τους σκέψη.

Εξετάζουν και αξιολογούν τις επιχειρηματικές ιδέες από διάφορες σκοπιές ώστε να επιλέξουν την καλύτερη και να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά της

Καταστρώνουν αναλυτικό Business Plan (Αγορά, Ανταγωνισμός, Marketing plan, Νetworking, Break-even, Οικονομική απόδοση, ανάγκες Xρηματοδότησης, σύνθεση της Ομάδας, κλπ)

Υλοποιούν βήμα-βήμα την επιχειρηματική ιδέα μέσα από τις εταιρείες της Κοινωνικής Οικονομίας

Επιλέγουν και συστήνουν την κατάλληλη εμπορικά και φοροτεχνικά εταιρεία (ΑΜΚΕ, ΚΟΙΣΠΕ, ΚΟΙΝΣΕΠ)

Υλοποιούν βήμα-βήμα την επιχειρηματική ιδέα μέσα από τις εταιρείες της Κοινωνικής Οικονομίας

Οργανώνουν και διοικούν αποτελεσματικά την επιχείρηση

Αξιοποιούν πηγές Χρηματοδότησης, ευρωπαϊκά προγράμματα, κλπ

Τις ομάδες στην εργασία κατάστρωσης Business Plan θα υποστηρίξουν μέντορες, οι οποίοι είναι και οι ίδιοι Κοινωνικοί Επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών.

Οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες που θα παρουσιαστούν από τις ομάδες θα βραβευτούν και θα υποστηριχτούν στην υλοποίησή τους από τους οργανωτές.

    Κώστας Θεοφανίδης, τ. Διευθυντής Πολυεθνικών Εταιρειών ΕΛΠΕ, ΒΡ, Μobil, Ιδρυτής startups, Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. ΣΥΝΔΡΩ, Business Development Consultant, Εισηγητής Σεμιναρίων
    Άγγελος Φίσκιλης, Πύλη Κοινωνικής Οικονομίας www.koinsep.org
    Mατίνα Κανάκη, συνιδρυτής ΚΟΙΝΣΕΠ, Σύμβουλος Κοινωνικής Οικονομίας
    Δέσποινα Τριτοπούλου, ιδρύτρια ΛΕΩ ΝΑΙ, φοροτεχνικός

Ιδρυτές Κοινωνικών Επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους από την ίδρυση ΚοινΣΕπ (Εκάτη, Αγροζεύξη, Συν. Γονέων Χαλανδρίου, Μύρτιλλο, ΣΥΝΔΡΩ, Ασκητήριον, 180moires, κα)

http://www.projectyou.gr