Οργανώνονται οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

koinonikiepixeirimatikotita123

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση: «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, μια πρόκληση για όλους», που οργάνωσαν Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) με την συμπαράσταση και φιλοξενία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ιγνατίου.
Η εκδήλωση αυτή ήταν συλλογική πρωτοβουλία των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων:  « Η Εκάτη», «Αλληλεγγύη Νοτίων Προαστίων», «Ελλάδα Παντού», «Κοινωνικός Συνδετήρας» και «Φροντίζω για την Ζωή» και υποστηρίχτηκε από τις ΚοινΣΕπ:  «Άριστον», «Αθηνά Εργάνη», «Αλληλεγγύη Ανάγκη Ζωής», «Go Park»,  «ΨΥΧ.Υ», «Απόλλων», «Πολιτισμός και Ευημερία», «Αγροζεύξη», «Αλλάζουμε», «ΣυνΔρω», «Αρχιμήδης», «Ανθεστηρίς/Ανθόγειος», «Περπατώ», « Συστήματα Τοπικών Τροφίμων».
Κύριο χαρακτηριστικό, ήταν η συλλογική συμμετοχή πλήθους ΚοινΣΕπ, δηλώνοντας ότι «η αδυναμία του καθενός ξεχωριστά μπορεί να γίνει δύναμη των πολλών». Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Στέφανος Κομνηνός, Γεν. Γραμ. Εμπορίου του Υπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Αντώνης Βορλόου, Αναπλ. Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων, δεσμευόμενοι για τη συνεργασία τους μέσω διυπουργικών παρεμβάσεων για την ορθή εκπόνηση του στρατηγικού σχεδιασμού μέσω συμβάσεων κοινωνικής αναφοράς.

Εξαιρετικά χρήσιμη θεωρήθηκε η τοποθέτηση του κ. Ι. Νασιούλα,  εμπειρογνώμονα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με θεσμικά, διοικητικά και χρηματοδοτικά θέματα στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι συμμετέχουσες ΚοινΣΕπ. από τη μεριά τους, επιβεβαίωσαν την ανάγκη δημιουργίας θεσμικού φορέα εκπροσώπησης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και έβαλαν στόχο την άμεση υλοποίησή του.

Πηγή: enallaktikos.gr