Μέχρι τέλος Ιουνίου η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

dimosioiypalliloi

Μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων βάσει του νέου συστήματος το οποίο προβλέπει ποσόστωση ( δηλαδή συγκεκριμένα ποσοστά υπαλλήλων που θα λαμβάνουν τους βαθμούς από ένα έως δέκα) σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την εγκύκλιο.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις βαθμό 9 έως 10 παίρνει το 25% των απασχολούμενων σε κάθε διεύθυνση, βαθμό 7 έως 9 το 60% και βαθμό 1 έως 6 το 15% των δημοσίων υπαλλήλων.

Το υπουργείο πάντως έχει επισημάνει κατ επανάληψη ότι όσοι βαθμολογούνται με την κατώτερη βαθμολογία δεν οδηγούνται σε διαθεσιμότητα, καθώς αυτή τελείωσε, ούτε απολύονται.

Ειδικότερα, βάσει των όσων προβλέπονται στην εγκύκλιο η διαδικασία ξεκινάει με χρονικό ορίζοντα την 28η Απριλίου οπότε και οι αρμόδιες υπηρεσίες σε υπουργεία, δήμους και νομικά πρόσωπα να να έχουν εκδώσει απόφαση για τον αριθμό των υπαλλήλων, που μπορούν να ενταχθούν στις διάφορες κλίμακες βαθμολογίας. Εν συνεχεία, έως 13 Μαΐου να συνταχθεί έκθεση από τον αξιολογούμενο, έως 28 Μαΐου η σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή και τέλος έως 30 Ιουνίου να ολοκληρωθεί και η σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή.