Πλήρες καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά στον Αγιο Δημήτριο

Ενα πλήρες πρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών και στήριξης των εργαζόμενων γονιών ανήγγειλε ο δήμος Αγίου Δημητρίου για το καλοκαίρι.
Η πρώτη δράση ονομάζεται “Περνώντας το καλοκαίρι στην εξοχή» και αφορά στην  
κατασκήνωση του Δήμου Αγ. Δημητρίου στη Ραφήνα η οποία θα ανοίξει τις πόρτες της για τους κατασκηνωτές από την πρώτη μέρα κιόλας μετά το κλείσιμο των σχολείων. Από τις 14 Ιουνίου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου και για 6 περιόδους θα δέχεται παιδιά από 6 έως 14 ετών που θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν 12 ημέρες στον εξαιρετικά εξοπλισμένο κατασκηνωτικό χώρο της Ραφήνας, απολαμβάνοντας καθημερινά μπάνια στη θάλασσα, εικαστικά – καλλιτεχνικά – θεατρικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες και περιβαλλοντικές δράσεις.
 
Η δεύτερη δράση ονομάζεται «Περνώντας το καλοκαίρι στην πόλη» με προτεραιότητα τη διευκόλυνση της οικογένειας και γνώμονα την εναρμόνιση της οικογενειακής ζωής και της εργασίας. Ο Δήμος Αγ. έχει δημιουργήσει δομές καλοκαιρινής απασχόλησης για παιδιά του Δημοτικού μετά το κλείσιμο της σχολικής περιόδου. Φέτος σε δυο σχολεία, το 6ο και το 20ο δημοτικό θα πραγματοποιηθούν τα προγράμματα των Παιχνιδοδιακοπών. Στις δύο περιόδους δημιουργικής καλοκαιρινής απασχόλησης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε δημιουργικές εικαστικές, μουσικοκινητικές ή θεατρικές δραστηριότητες πάντοτε με επίκεντρο το παιδαγωγικό παιχνίδι.
 
Η τρίτη δράση ονομάζεται «Αθλοδιακοπές»
Στο ίδιο πνεύμα της δημιουργικής καλοκαιρινής απασχόλησης θα είναι και το πρόγραμμα των Αθλοδιακοπών το οποίο θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Δήμο, για τα παιδιά που αγαπούν τον αθλητισμό, την άσκηση και τη σωματική δραστηριότητα.