50.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Την προκήρυξη 50.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας σε διάφορους φορείς του Δημοσίου προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή  μέσα στο καλοκαίρι ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου. Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Η πρόσληψη είναι πεντάμηνη και οι αμοιβές όσων απασχοληθούν είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ τον μήνα για ανέργους άνω των 27 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερο από 427 ευρώ τον μήνα για ανέργους κάτω των 25 ετών. Οι  ενδιαφερόμενοι πρέπει να ανήκουν τουλάχιστον σε μία από τις πέντε κατηγορίες που ορίζει το πρόγραμμα. Και συγκεκριμένα να είναι:
•    Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
•    Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
•    Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ νέοι άνεργοι ηλικίας 18 έως 29 ετών.
•    Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
•    Άνεργοι πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα (ΑΕΙ-ΤΕΙ) εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.