Αρνούνται την υποχρέωση αξιολόγησης οι δήμαρχοι

kede_kirizoglou

Ιδιαιτέρως καχύποπτοι αλλά και προβληματισμένοι παρουσιάστηκαν οι δήμαρχοι ως προς την αξιολόγηση που τους επιβλήθηκε με την εγκύκλιο του Υπουργείου από τις 7 Απριλίου.
Ουδείς έχει πειστεί όπως φάνηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ από τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι η αξιολόγηση με την ποσόστωση δεν έχει καμία σύνδεση με τις απολύσεις.
Επιπλέον όμως η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο οι απερχόμενοι δήμαρχοι να υπογράψουν τις αξιολογήσεις εν’ όψη της ανάληψης νέων δημοτικών αρχών, στο 65% των δήμων.
Επίσης η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι η υπογραφή αυτή δεν είναι νόμιμη καθώς σύμφωνα με το άρθρο 65 του Καλλικράτη και του νόμου 2190/1994, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν οποιαδήποτε μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης του προσωπικού από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών.
Επιπλέον η ΚΕΔΕ επικαλείται και την έκθεση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής που διατύπωσε προβληματισμό για την ποσόστωση στην αξιολόγηση που δεν θα συναρτάται από τις επιδόσεις του κάθε υπαλλήλου, αλλά από προκαθορισμένο ποσοστό.
Στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο κ. Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας Αγιού Ι. Ρέντη πρότεινε η ΚΕΔΕ να λάβει θέση για άρνηση από πλευράς των δημάρχων των υπογραφών της αξιολόγησης, ενώ η κα Παντελάκη δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά πρότεινε με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και με την διαδικασία του “εντελεσθαι” προς τους προϊστάμενους των υπηρεσιών να δοθεί εντολή να μην προχωρήσουνε στην αξιολόγηση.