Δεν θα απολυθούν κατά Ντινόπουλο

ntinopoylos

Το πρόγραμμα της ενδοδηματικής κινητικότητας προχωράει κανονικά και δεν θα απολυθεί κανένας υπάλληλος» των ΟΤΑ, δεσμεύεται ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
Συγκεκριμένα ο νέος Υπουργός Εσωτερικών αναφέρει «Παρά το γεγονός ότι είμαι τρεις ημέρες υπουργός μπορώ να σας πως το εξής: δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς και το δηλώνω μετά λόγου γνώσεως αφού η διαδικασία της ενδοδημοτικής κινητικότητας είναι κατοχυρωμένη πλέον νομοθετικά με τρόπο που διασφαλίζει τους εργαζόμενους και επιπροσθέτως κάτι πολύ πιο χειροπιαστό. Η διαδικασία είναι θεσμοθετημένη και επιβεβαιωμένη από την ίδια την πραγματικότητα. Να σας παραθέσω στοιχεία: έχουν κατατεθεί περίπου 5.000 αιτήσεις, ενώ χρειάζονται 3.000. Το πιο σημαντικό: Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 980 μετατάξεις. Αυτοί οι άνθρωποι μετακινήθηκαν, εργάζονται κανονικά και πληρώνονται πλέον από τη νέα τους υπηρεσία. Γιατί να απολυθούν;. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δήμοι που έχουν ανάγκες σε προσωπικό και αντίστοιχα άλλοι που έχουν πλεόνασμα».
Σύμφωνα όμως με τα στοιχεία που έχει η ΚΕΔΕ η εκτίμηση είναι εντελώς αντίθετη αφού δεκάδες δήμοι με πλεόνασμα και με τεράστιες ανάγκες προσωπικού δεν έχουν καμία απολύτως αίτηση για να μεταταγούν σ΄αυτούς δημοτικοί υπάλληλοι.