Να αλλάξουν οι Γενικών Καθηκόντων ζητά η ΚΕΔΕ

ergazomenoi_patra

 

Τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και την αδυναμία συμπλήρωσης θέσεων από τους περιοριστικούς όρους του προγράμματος Κοινωφελής Εργασία επισημαίνει η ΚΕΔΕ στο Υπουργείο Εργασίας.

Οπως επεσήμανε η ηγεσία της ΚΕΔΕ στην Γενική Γραμματέα κα Δαλλαπόρτα οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται με το πρόγραμμα “Κοινωφελής Εργασία” που ξεκινάει η Β’ Φάση σε λίγο, και συγκεκριμένα εκείνοι των Γενικών Καθηκόντων δεν επιτρέπουν από το διορισμό τους την αξιοποίηση τους σε όλες τις θέσεις όπου παρουσιάζουν αδυναμία η δήμοι. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης των υπηρεσιών καθαριότητας.

Εντωμεταξύ πολλοί δήμαρχοι διαμαρτύρονται για έλλειψη συνεννόησης και οργάνωσης στο Υπουργείο Εργασίας  καθώς σε πολλές περιπτώσεις διορίστηκαν ειδικότητες που είχαν μεγάλο πλεόνασμα ( οκτώ διορίστηκαν με ειδικότητα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην Καισαριανή ενώ χρειάζονταν τέσσερις) ενώ αντίθετα χρειάζονται άλλους που δεν έρχονται.

Εντωμεταξύ σήμερα το απόγευμα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση της ηγεσίας της ΚΕΔΕ με τις ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου θα τεθεί το θέμα της Κοινωφελούς Εργασίας, της Αξιολόγησης και του άρθρου 65 του Καλλικράτη.