Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος στις Αχαρνές

Ο 3ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών, διοργανώνεται την Τετάρτη 18 Ιουνίου, από την Κίνηση πολιτών για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ.

Η εκκίνηση  θα γίνει στις 17.00   από το Αρχαίο Θέατρο Διονύσου στην Ακρόπολη με ενδιάμεσες στάσεις στα σημαντικότερα μνημεία των Αχαρνών  και ο τερματισμός  στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών.

Η ποδηλατική διαδρομή θα συνδέσει τα θέατρα των δύο μεγαλυτέρων δήμων της Αττικής κατά την κλασική περίοδο της αρχαιότητας, Αθηνών και Αχαρνών. Η ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Αχαρνών  είναι επιτακτική, ειδικά στην παρούσα περίοδο, κατά την οποία οι δυσχερείς οικονομικά συνθήκες έχουν αναστείλει τις διαδικασίες πλήρους αποκάλυψης του θεάτρου.

Η δράση  αυτή, επικουρείται  από την Εθνική Λυρική Σκηνή, που,  θα ξαναζωντανέψει μουσικά τον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου στις 20.30. Οι  πολιτιστικοί φορείς των Αχαρνών θα είναι παρόντες  στον τερματισμό στην οδό Αρχαίου Θεάτρου, για να υποδεχθούν τους πολίτες, να τους ενημερώσουν για τους στόχους και το έργο τους και να απολαύσουν όλοι μαζί, ποδηλάτες και μη, τη συναυλία της Λυρικής.

Στην εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών   συμμετέχουν:
Εθνική Λυρική Σκηνή
Σωματείο ΔΙΑΖΩΜA
MONUMENTA
EOΣ Αχαρνών
Π.Ε.Π.Α
Acharnairide
Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων
Ι.Λ.Ε.Α
Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών και οι πολιτιστικοί φορείς των Αχαρνών