Πετυχημένη η ημερίδα για την αυτοδιοίκηση στην Κρήτη

kritiaftodioikisianaptyksi

Ημερίδα με θέμα «Αυτοδιοίκηση και Ανάπτυξη. Χρηματοδότηση: Ευκαιρίες και Προκλήσεις», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014 στις 7:00, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στην αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στο Ηράκλειο.
 
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Μαλεβυζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης, για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην έξοδο από την κρίση, τα εμπόδια που καλούνται να αντιμετωπίσουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες, αλλά και την διαμόρφωση αναπτυξιακών πολιτικών από την ίδια την Αυτοδιοίκηση.
                                                          
Στο β΄ μέρος της ημερίδας  εξειδικευμένοι στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Άγγελος Κότιος και ο Υποψήφιος Διδάκτορας Ευρωπαϊκών Σπουδών και εμπειρογνώμονας Τοπικής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού κ. Μανώλης Κουτουλάκης ανέλυσαν μεταξύ άλλων τις προκλήσεις στην χρηματοδότηση των Δήμων και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενόψει 2014-2020. Στο γ΄ μέρος της ημερίδας που παραβρέθηκαν Βουλευτές, πλήθος στελεχών της αυτοδιοίκησης, Δήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι έθεσαν ερωτήματα και παρατηρήσεις.
 
Πιο συγκεκριμένα στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Γιώργος Δεικτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, οι Δήμαρχοι, Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης, Βιάννου κ. Πάυλος Μπαριτάκης, Μινώα – Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, Χερσονήσου! κ. Γιάννης Μαστοράκης, Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννης Στεφανάκης, Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης, Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος, Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.
                            
Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και συνεχάρη τους νεοεκλεγμένους και επανεκλεγμένους εκπροσώπους των τοπικών αυτοδιοικήσεων,  επεσήμανε ότι   «όλοι όσοι βρισκόμαστε σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα, θα συμπαρασταθούμε στο έργο σας και είμαστε πολύ δυναμικά στο πλευρό σας. Αυτός εξάλλου είναι και ο ρόλος της συγκεκριμένης ημερίδας. […] Άλλωστε, η Κρήτη μας Ενώνει όλους! Δε μας ζητά να αρνηθούμε ούτε τις ιδέες ούτε τα πιστεύω μας. Μας ζητά μόνο να παραμερίζουμε την αντιπαλότητα, κάθε φορά που το σ! υμφέρον της Κρήτης και του Λαού της, μπορεί να εξυπηρετηθεί καλύτερα ».

Διαβάστε εδώ περισσότερα