Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου για τις παιδικές χαρές

efthymioumosxato

Την παρακάτω επιστολή έστειλε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου στους γονείς και τα παιδιά σχετικά με τις παιδικές χαρές του δήμου:

    “Αγαπητοί γονείς και αγαπητά παιδιά,
    Όπως και οι ίδιοι θα έχετε διαπιστώσει ή θα έχετε ενημερωθεί από τις ανακοινώσεις του Δήμου, οι παιδικές χαρές των Δήμων βρίσκονται σε κατάσταση αναβάθμισης και ελέγχου, ύστερα από την Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (αρ. 28492/2009) σχετικά με την απόκτηση πιστοποίησης για την ασφαλή λειτουργία των παιδικών χαρών.
    Ως Δημοτική Αρχή, προχωρήσαμε σε μία σειρά άμεσων ενεργειών προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες ασφάλειας στους χώρους των παιδικών μας χαρών. Έτσι,  ορίσαμε  τριμελή επιτροπή ελέγχου παιδικών χαρών, η οποία εξέδωσε τα αντίστοιχα πορίσματά της. Βάσει αυτών, αποξηλώθηκαν κάποια όργανα από τις παιδικές χαρές του Δήμου μας που θεωρήθηκαν εκτός των απαιτούμενων προδιαγραφών ασφαλείας και έκλεισαν ορισμένοι εξωτερικοί παιδότοποι μικρής επισκεψιμότητας.
    Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι περισσότερες από τις παιδικές χαρές του Δήμου θα λάβουν το ειδικό σήμα της πιστοποίησης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 9 της αρ. 28492/2009 Υπουργικής Απόφασης. (Ενδεικτικά αναφέρονται, η παιδική χαρά Χρ. Σμύρνης και Έβρου, η παιδική χαρά στην Πίνδου και Ελευθερίας και οι παιδότοποι στο πεζόδρομο της Θεσσαλονίκης, η παιδική χαρά επί της Πυρρή και Φλέμινγκ στο Μοσχάτο, και η παιδική χαρά του Πάρκου Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων, η παιδική χαρά Ήρας και  Ελευθερίου Βενιζέλου και η παιδική χαρά της Αγίας Σοφίας στον Ταύρο).
    Παράλληλα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Ιουνίου, θέσαμε το θέμα της τροποποίησης του εγκεκριμένου προγράμματος επενδύσεων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και εγκρίναμε το ποσό των 185.000€ για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις  προμήθειας και τοποθέτησης οργάνων και δαπέδων ασφαλείας στις παιδικές χαρές μας.
    Ζητάμε συγνώμη για την προσωρινή ενδεχόμενη ταλαιπωρία των μικρών μας πολιτών και των γονέων τους κατά τις επισκέψεις τους στις παιδικές χαρές του Δήμου μας, όμως η ασφάλεια των παιδιών μας πρέπει και αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Οι παιδικές χαρές που θα επαναλειτουργήσουν με το ειδικό σήμα πιστοποίησης θα  ανταποκρίνονται στους σύγχρονους κανόνες ασφάλειας ”.

                                                                Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου

                                                                        Ανδρέας Γ. Ευθυμίου