Σταθόπουλος: προγραμματικές συνεργασίες κοινωνικής αλληλεγγύης

Τώρα ήρθε η ώρα να κριθεί αν η επιμονή μας να διεκδικήσουμε την δημαρχεία με πρόταγμα τις προγραμματικές συνεργασίες με δυνάμεις από όλους τους ιδεολογικούς χώρους ήταν η σωστή συνταγή επιτυχίας δηλώνει στην εκπομπή του myota.gr ο νέος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος. Ο κ. Σταθόπουλος ήταν υποψήφιος για πέμπτη φορά στην Αγία Παρασκευή ξεκινώντας από μονοψήφια νούμερα και ακολουθώντας μια συνεχώς ανοδική πορεία. Το 2010 κατόρθωσε να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις αν και υποστηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και να χάσει για λίγες ψήφους την είσοδό του στο δεύτερο γύρο. Με το ίδιο σχεδόν σχήμα ετούτη τη  φορά κατάφερε να κάνει ακόμη πιο ευρεία σε συνεργασίες την παράταξή του και να επιτύχει την τελική νίκη.  
Στην συνέντευξή του στο myota.gr αποδίδει λοιπόν την επιτυχία του στον συνδυασμό μιας ευρύτατης κοινωνικής συσπείρωσης με την ταυτόχρονη όμως αφοσίωση στον προγραμματικό στόχο απορρίπτοντας κάθε ευκαιριακή συγκόλληση ανθρώπων.

Στο πρώτο από τρία μέρη της συνέντευξης του κ. Σταθόπουλου που παρουσιάζουμε εδώ, ο νέος δήμαρχος είναι σαφής απέναντι στο φαινόμενο να μειώνονται τα κονδύλια που οφείλει το κράτος να δίνει στους δήμους και τα τυτόχρονα να αυξάνονται οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες της Αυτοδιοίκησης.

«Στρατηγική μας πολιτική» λέει ο κ. Σταθόπουλος, πρέπει να είναι  η σύγκρουση με
τις πολιτικές του Μνημονίου που μειώνει τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ταυτόχρονα η ανάπτυξη ενός σταθερού κινήματος διεκδίκησης της Αυτοδιοίκησης με σαφή προσανατολισμό στην κοινωνική αλληλεγγύη και στις
δομές που θα στηρίξουν τα χαμηλά εισοδήματα

Θα ακολουθήσουν αναρτήσεις με τα άλλα δύο μέρη της συνέντευξης του κ. Σταθόπουλου.