Μαρούσι: Δωρεάν μετακινήσεις με δημοτικά ποδήλατα

dimotikapodilatamarousi

Δωρεάν μετακινήσεις με τα δημοτικά ποδήλατα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Αμαρουσίου, από χθες Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, με στόχο  να αξιοποιούν τα οφέλη από την τακτική χρήση του ποδηλάτου.

Παράλληλα αυξάνεται ο δωρεάν χρόνος ανά διαδρομή από μισή σε δύο ώρες, ενώ δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός σχετικά με το πόσες φορές θα χρησιμοποιηθεί το ποδήλατο κάθε μέρα.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου της περιοχής, με γνωστή εταιρεία η οποία ανέλαβε την υποστήριξη του Συστήματος των Κοινόχρηστων Ποδηλάτων, στο πλαίσιο της εκστρατείας της «Άλλαξε στάση, μπες στη δράση».

Η έναρξη της συνεργασίας συμπίπτει με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας  (16 -22 /9, http:www.mobilityweek.eu).

Όσοι είχαν ήδη ενεργό συνδρομή, αυτή θα επεκταθεί για όσο διαρκεί η προσφορά. Εάν όχι, η συνδρομή επανεργοποιείται αυτόματα. Όσοι δεν έχουν συνδρομή μπορούν να πάρουν άμεσα από το:  http://maroussi.cyclopolis.gr/index.php/el/?%20option=%20com_%20users&view=registration

Το Σύστημα έχει ήδη περισσότερους από 500 εγγεγραμμένους χρήστες και εκτιμάται ότι από την έως τώρα χρήση του έχει αποφευχθεί η εκπομπή στην ατμόσφαιρα περίπου μισού τόνου διοξειδίου του άνθρακα.