Την Δευτέρα η Ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού

Για πρώτη φορά καθιερώνεται η ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που σηματοδοτεί την ένταξη μιας νέας αντίληψης άσκησης και κίνησης των μαθητών της Ελλάδας. Την ανακοίνωση και την περιγραφή του θεσμού παρουσίασε με ειδική συνέντευξη τύπου ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Στύλιος πλαισιωμένος από τους
Laurent Petrynka, Jan Coolen και Στέλιος Δασκαλάκη,  Πρόεδρο,  Γενικό Γραμματέα και Αντιπρόεδρο αντίστοιχα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (International School Sport Federation – ISF) και τον Παναγιώτη Μανούρη Διευθύνοντα  Σύμβουλο του Ίδρυματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).
Στην συνέντευξη αναφέρθηκαν θέματα όπως οι διεθνείς συνεργασίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. σε θέματα Άθλησης, το «Κοινωνικό Σχολείο» και ειδικότερα ο άξονας «Άθληση – Δια Βίου Άσκηση», η θέσπιση της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού (6η Οκτωβρίου 2014),  οι Παγκόσμιοι Αγώνες «Αθλητικής Παιδείας» που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2015 στην Αθήνα και την Αρχαία Ολυμπία, και η συμμετοχή της Ελλάδας στα Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα του 2015.