Δυναμική διεκδίκησης πόρων ζητάει και ΠΕΔ Αττικής

Δυναμική διεκδίκηση των πόρων που δικαιούται η Αυτοδιοίκηση από την Πολιτεία και ενόψει της ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού και της διαφαινόμενης νέας περικοπής της κρατικής επιχορήγησης για το 2015 , όσον αφορά τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης λαμβάνοντας υπόψιν και την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. η ΠΕΔ Αττικής στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε:
Να συμμετάσχει στην κοινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ  με τις Διοικήσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων όλης της χώρας , την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, ώστε να ληφθεί μια κοινή απόφαση και να υιοθετηθεί ένα κείμενο –πλαίσιο με τις οικονομικές διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης από την Πολιτεία , ενόψει της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού για το 2015.
Να συμμετάσχει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις  συναντήσεις που  προγραμματίζει η Κ.Ε.Δ.Ε. με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή, προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης σχετικά με τη χρηματοδότηση των Δήμων από τον Προϋπολογισμό.
Να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. στις αρχές του 2015 , στην οποία θα τεθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Στη κοινή συνάντηση της Κ.Ε.Δ.Ε. με τις διοικήσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων όλης της χώρας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου , η ΠΕΔ Αττικής θα προτείνει αγωνιστικές κινητοποιήσεις Πανελλαδικού χαρακτήρα σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. και τους δημότες, σε 24ωρη προειδοποιητική κινητοποίηση –κλείσιμο των Δήμων όλης της χώρας, συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις και στην Αθήνα στο Υπουργείο Οικονομικών .
Σημειώθηκε ότι οι κινητοποιήσεις  όσον αφορά την Αττική θα εξειδικευτούν σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α.  με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων-μελών της Ένωσης  την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου.