Διαπαραταξιακή δυσαρέσκεια στην Περιφέρεια Αττικής για Κουμουτσάκο

 

Για τεράστιο πολιτικό και πρωτίστως ηθικό ολίσθημα αλλά και για αποθέωση της εργαλειακής και άκρως υποκριτικής χρήσης της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία μιλάνε όλες σχεδόν οι παρατάξεις της Περιφέρειας Αττικής μετά την στάση του επικεφαλής της παράταξης «180ο – Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο» κ. Κουμουτσάκου ο οποίος έφερε στην τελευταία συνεδρίαση σχετικό ψήφισμα και δύο ΑΜΕΑ σε καροτσάκι, στην συνέχεια αποσύρθηκε από την αίθουσα χωρίς να ψηφίσει την πρότασή του και έσπευσε να διοχετεύσει στον τύπο την πρόταση του.
Στην αίθουσα δημιουργήθηκε μεγάλη αγανάκτιση όταν ο κ. Κουμουτσάκος αρνήθηκε την πρόταση τόσο της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Κ. Θανοπούλου όσο και του περιφερειακού συμβούλου της παράταξης «Αττική» και προέδρου των Νεφροπαθών, κ. Καστρινάκη, που πρότειναν τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την άλλη εβδομάδα, με την παρουσία των  εκπροσώπων όλων των συλλόγων των ΑΜΕΑ, προκειμένου να μην αποφασιστεί κάτι ερήμην τους.
Αξιοσημείωτο είναι ότι την έντονη αγανάκτισή τους εξέφραζαν σε πηγαδάκια και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας της παράταξης του κ. Σγουρού τα οποία μιλούσαν για τακτική «φωτογραφίζομαι με ΑΜΕΑ – καταθέτω ψήφισμα – δίνω είδηση στα ΜΜΕ εν’ όψη της καθόδου μου στην Β’ Αθήνας στις επόμενες εκλογές που πλησιάζουν».  
Στο ψήφισμά του ο κ. Κουμουτσάκος προτρέπει τους δήμους και τις περιφέρειες να απαλλάξουν από τα τέλη τα άτομα με αναπηρία. Την πρόταση σχολίασαν πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι ως απορία, αφού όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, ως γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ γιατί δεν προτείνει να έλθει προς ψήφιση στη Βουλή σχετική διάταξη; Τι τον εμποδίζει;
Ηταν μάλλον μια κακή στιγμή του κ. Κουμτσάκου και μια από τις σπάνιες στιγμές όπου όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι ομόθυμα και πολύ έντονα εξέφρασαν την αγανάκτισή τους.