Συνεδριάζει την Πέμπτη το Περιφερειακό Αττικής

 

Συνεδριάζει την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 15:30 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

  1.  Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 181,7 MW (79 Α/Γ) και των συνοδών σε αυτό έργων των εταιρειών Αιολικά Πάρκα Παλιόπυργος Α.Ε. ισχύος 13,8 MW, Αιολικά Πάρκα Kερασιάς Α.Ε. ισχύος 27,6 MW, Αιολικά Πάρκα Μύτικα Α.Ε. ισχύος 29,9 MW, Αιολικά Πάρκα Πλάτανος Α.Ε. ισχύος 13,8 MW, Αιολικά Πάρκα Μηλιάς Α.Ε. ισχύος 18,4 MW, Αιολικά Πάρκα Σπηλιάς Α.Ε. ισχύος 29,9 MW, Αιολικά Πάρκα Ανατολής – Πρινιά Α.Ε. ισχύος 16,1 MW, Αιολικά Πάρκα Καθάρας Α.Ε. ισχύος 32,2 MW, στις θέσεις ΠΑΛΙΟΠΥΡΓΟΣ, ΚΕΡΑΣΙΑ, ΠΛΑΤΑΝΙΣΤΟΣ, ΠΛΑΤΑΝΟΣ, ΜΗΛΙΑ, ΣΠΗΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΗ, ΚΑΘΑΡΑ, αντίστοιχα, του Δ. Καρύστου (Π.Ε. Ευβοίας), και διασυνδετική Γραμμή Μεταφοράς 150 kV των Αιολικών Πάρκων με το ΚΥΤ Παλλήνης και Παιανίας στην Αττική», της Περιφέρειας Αττικής.
    (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος)
    2.    Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) στα πλαίσια έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την υλοποίηση του έργου: «Υποβολή Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Υδραυλικών Έργων Διευθέτησης Ρεμάτων στα πλαίσια της μελέτης (Κτηματογραφική αποτύπωση – Μελέτη Γεωλογικής καταλληλότητας – Υδραυλική μελέτη ρεμάτων για την πολεοδόμηση των περιοχών παραθεριστικής κατοικίας ΣΠΗΛΙΑΖΕΖΑ και ΑΓΙΑΣΜΟΘΙ Δήμου Κερατέας)».
    (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος)
    3.    Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: Εγκατάσταση διαχείρισης αστικών στέρεων αποβλήτων με κομποστοποίηση και Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Αγκιστρίου στη θέση “Σπορτέζα” του νήσου Αγκιστρίου, Περιφέρειας Αττικής.
               (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος)
    4.    Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για έγκριση Π.Ο., του «εργοστασίου κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου και κιγκλιδωμάτων – μεταλλικών σκελετών», με συμπλήρωση δραστηριότητας της «εγκατάστασης αποθήκευσης επικινδύνων αποβλήτων ηλεκτρικών στηλών – συσσωρευτών», της εταιρείας DATAKAT ATE, που λειτουργεί επί της οδού Ησιόδου 7 στη θέση: Μπότα στο Κορωπί Αττικής.
               (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος)
    5.    Συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. 395/2014 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την έγκριση  σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Ασφαλτόστρωση οδών στο  Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας» συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), με τον ορισμό των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.
                (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλης)
    6.    Ορισμός νέου μέλους του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης  του έργου: «Ανακατασκευή Παλαιού Κοινοτκού ιατρείου Αντικυθήρων».
                (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος)
    7.    Συζήτηση λήψης απόφασης για την κατασκευή και λειτουργία πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης, Αγ. Στεφάνου και Μαλακάσας Περιφέρειας Αττικής .
                (Εισηγήτρια η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ι. Στεργίου)
    8.    Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Kατασκευή και λειτουργία συνοδών έργων του ΠΑΘΕ – Τμήμα «Μεταμόρφωση-Υλίκη» και συγκεκριμένα του Α/Κ Κηφισιάς, του Α/Κ και των πλευρικών διοδίων Βαρυμπόμπης και των πλευρικών διοδίων Αγ. Στεφάνου της Περιφέρειας Αττικής».
               (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος)
    9.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο πρόγραμμα με τίτλο “Κατάρτιση και τεκμηρίωση δείκτη παιδικής φτώχειας ως εργαλείο αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού και εφαρμογή του για το προσδιορισμό της παιδικής φτώχειας στην περιφέρεια Αττικής”  που εντάσσεται στη θεματική ενότητα “Τοπικές και περιφερειακές πρωτοβουλίες για τη μείωση των εθνικών ανισοτήτων και την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης”, προϋπολογισμού 200.000,00 ευρώ.
         (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αικ. Θανοπούλου)
    10.    Συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Ξ.) με την επωνυμία «Εύξεινη Πόλη – Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων για βιώσιμη ανάπτυξη».
         (Εισηγήτρια η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου)