Ημερίδα για την Βιωσιμότητα των Κολυμβητηρίων

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Γεν. Γρ. Αθλητισμού η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, διοργανώνουν Ημερίδα, με θέμα την «Βιωσιμότητα των Κολυμβητηρίων», που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ATHENS LEDRA HOTEL (Λεωφ. Συγγρού 115, Αθήνα), στις 7 Μαρτίου 2015.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και φλέγον για τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς από την μία οι δημότες πιέζουν για την δημιουργία τοπικών δημοτικών κολυμβητηρίων και από την άλλη η εμπειρία δείχνει ότι η βιωσιμότητα και οι σωστοί όροι λειτουργίας τέτοιων αθλητικών εγκαταστάσεων είναι πολύ δύσκολη για τα οικονομικά ενός δήμου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΩΝ

Η υπάρχουσα κατάσταση, από πλευράς εγκαταστάσεων, στα περισσότερα κολυμβητήρια είναι άσχημη, με αποτέλεσμα να είναι οικονομικά δυσβάσταχτη η λειτουργία τους, σε συνδυασμό με τις σήμερα επικρατούσες οικονομικές συνθήκες, που σαν αποτέλεσμα έχουν τη διακοπτόμενη λειτουργία τους.
 Αυτό το γεγονός έχει καταστροφικές συνέπειες στην ανάπτυξη των αθλημάτων μας, λόγω της ελλειμματικής προετοιμασίας των κολυμβητών-τριών.
Στην ΚΟΕ, έχοντας μια μακρόχρονη εμπειρία και ταυτόχρονα γνώση του τρόπου λειτουργίας των κολυμβητηρίων στο εξωτερικό, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια Ημερίδα με θέμα την βιώσιμη λειτουργία των κολυμβητηρίων, η οποία έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της ΚΕΔΕ.
Η ανάπτυξη του θέματος θα γίνει σε τρείς άξονες.
1.    Στον περιορισμό των εξόδων λειτουργίας.
    Στην ενότητα αυτή θα αναπτυχθεί το πώς πρέπει να λειτουργεί μια σύγχρονη κολυμβητική εγκατάσταση, σε ό,τι αφορά το κόστος λειτουργίας.
Θα προτείνεται δηλαδή  ένα Μοντέλο Λειτουργικής Διαχείρισης σε ό,τι αφορά το κόστος λειτουργίας, συντήρησης, αγωνιστικό εξοπλισμό.
2.    Στην αύξηση εσόδων.
    Στη συγκεκριμένη ενότητα θα αναπτυχθούν τα προγράμματα εκμετάλλευσης.  Θα προταθεί ένα Μοντέλο Οργανωτικής Διαχείρισης σε ό,τι αφορά στην οργάνωση, ανάπτυξη προγραμμάτων διαχείρισης της κολυμβητικής εγκατάστασης, με στόχευση διαφορετικών κατηγοριών χρηστών (αθλητικές ομάδες, κοινό, σχολεία κ.λ.π).
3.    Στις προδιαγραφές.
Στην ενότητα αυτή θα γίνει αναφορά στα θέματα των τεχνικών προδιαγραφών και διαδικασιών αδειοδότησης.
Η διοργάνωση της Ημερίδας θα γίνει το Σάββατο 7/3/2015 πρωί και απόγευμα στο ξενοδοχείο ATHENS LEDRA HOTEL (Λεωφ. Συγγρού 115), με ώρα έναρξης 10.00 το πρωί.
Στις πιο πάνω ενότητες θα παρουσιασθούν εισηγήσεις από έμπειρους και καταξιωμένους στο χώρο ειδικούς στο κάθε θέμα.
    Πιστεύουμε ακράδαντα ότι από τη συμμετοχή σας μόνο οφέλη μπορούν να προκύψουν και σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στην πιο πάνω Ημερίδα.

Για καθαρά οργανωτικούς λόγους, θα παρακαλούσαμε όπως, μας αποστείλετε συμπληρωμένο το συνημμένο έντυπο, το αργότερο μέχρι 4 Μαρτίου 2015.
Συνημμένα σας αποστέλλουμε επίσης το πρόγραμμα της Ημερίδας.

    

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

«ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΩΝ»
7 Μαρτίου 2015

10.00        Χαιρετισμός
        
10.15    Εισαγωγή – Υπάρχουσα κατάσταση
10.30        Εξοπλισμός Κολυμβητικών Εγκαταστάσεων –
        Νέα τεχνολογία κατασκευής κολυμβητικών δεξαμενών

11.15        Διάλειμμα

11.30    Ενεργειακή αναβάθμιση κολυμβητηρίων- Παράδειγμα Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης
12.10    Αντλίες θερμότητας – εξοικονόμηση ενέργειας από χρησιμοποιημένο
Νερό χρήσης – Συντήρηση Ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης
13.10    Εξοικονόμηση Ηλεκτρικής ενέργειας

13.30    Φαγητό – Μπουφέ

15.00               Οικονομική αξιοποίηση κολυμβητηρίων
Προγράμματα λειτουργικής εκμετάλευσης
Προγράμματα Άθλησης για όλους
15.45                   Οφέλη και πλεονεκτήματα από διοργανώσεις

16.00               Διάλειμμα

16.15               Προδιαγραφές – Αδειοδοτήσεις κολυμβητηρίων
16.45               Στρογγυλή Τράπεζα – Συμπεράσματα
17.30        Τέλος Ημερίδας

Οι συμμετοχές μπορούν να αποσταλούν στο Φαξ της ΚΟΕ (210 9850964) έως Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015.

Στην διεύθυνση http://www.koe.org.gr/images/stories/kolymvisi/viosimothta_kolymbhthrion.PDF μπορείτε να βρείτε το έντυπο για την συμμετοχή στην Ημερίδα