Περιοδεία Τσιρώνη στην Πελοποννήσου με φόντο την ανακύκλωση

Επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκινά ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, προκειμένου να συζητήσει με τοπικούς φορείς περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Έμφαση θα δοθεί στα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, προστασίας του περιβάλλοντος, προστασίας των δασών και δασικών χαρτών.

Οι συναντήσεις ξεκινούν την Πέμπτη 28 Μαΐου από την Κορινθία όπου ο Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης θα επισκεφθεί τη Διεύθυνση Δασών, θα συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλλίρη με τους Δημάρχους της Κορινθίας και θα συμμετέχει σε συνέντευξη Τύπου (11:00π.μ.) αλλά και σε συναντήσεις με τοπικούς φορείς.
Η επίσκεψη συνεχίζεται με την Αρκαδία όπου ο Υπουργός Αναπληρωτής θα συναντηθεί καταρχήν με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη στην έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη, με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Γιαννακούρα  και τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Περιβάλλοντος και Υποδομών.
Ακολούθως, ο Γιάννης Τσιρώνης θα συναντηθεί με τους Δημάρχους της Αρκαδίας και θα συμμετέχει σε συνέντευξη Τύπου (4:30μ.μ.) αλλά και σε συναντήσεις με τοπικούς φορείς, ενώ αργότερα θα επισκεφθεί την περιοχή της Παλαιόχουνης.

Την Παρασκευή 29/5 η επίσκεψη του Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ συνεχίζεται στη Μεσσηνία, όπου θα επισκεφθεί τη Διεύθυνση Δασών, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΑΤΕΙ Καλαμάτας και κατόπιν θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού (ΕΕΛ) Καλαμάτας.
Στη συνέχεια, ο Γιάννης Τσιρώνης θα συναντηθεί με την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα. Αλιφέρη,  με το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα και ακολούθως με τους δημάρχους όλης της Μεσσηνίας στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, ενώ στη συνέχεια θα συμμετέχει σε συνέντευξη Τύπου (2μ.μ.), αλλά και σε συναντήσεις με τοπικούς φορείς, ενώ αργότερα θα επισκεφθεί την περιοχή της Καλλιρόης.

Το Σάββατο 30 Μαΐου ο Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ συνεχίζει την επίσκεψή του στη Λακωνία, όπου θα συναντηθεί με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Τζανετέα, με το Δήμαρχο Σπάρτης κ. Βαλλιώτη και ακολούθως με τους δημάρχους όλης της Λακωνίας στο Δημαρχείο Σπάρτης.
Στη συνέχεια ο Γιάννης Τσιρώνης θα συμμετέχει σε συνέντευξη Τύπου (11π.μ.) και συναντήσεις με φορείς της Λακωνίας. Ακολούθως, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης του Δήμου Ευρώτα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, τον Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη θα συνοδεύει ο Υφυπουργός Επικρατείας στον Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ.

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης στο πλαίσιο της επίσκεψης θα έχει συναντήσεις με βουλευτές και κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ,  με πολιτευτές και συντονιστές των Οικολόγων Πράσινων, καθώς και με αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.