Παρέμβαση Πατούλη στις Ευρωπαϊκές εξελίξεις

Η Κυβέρνηση έχει νωπή και σαφή λαϊκή εντολή να καταργήσει το Μνημόνιο χωρίς να βγάλει τη χώρα έξω από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης και συνεχίζει, «γι’ αυτό, οι μέρες αυτές απαιτούν πολιτική τόλμη και ευθύνη και όχι δειλία και μετάθεση των νομοθετικών ευθυνών στο λαό.
Σήμερα, όσοι παίζουν με τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, θα πρέπει να αναλογιστούν τις προσωπικές ιστορικές τους ευθύνες και να λάβουν τις κατευθυντήριες αποφάσεις που αντιστοιχούν στο ρόλο τους. Έχουν, όχι μόνο την εντολή, αλλά και τη γνώση και εμπειρία από τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις, για να προχωρήσουν.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι ο εγγύτερος στο πολίτη θεσμός, δεν θα επιτρέψει, για άλλη μια φορά, η νομοθετική και εκτελεστική ανεπάρκεια των κυβερνώντων να διακινδυνεύσει την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ και στην Ευρώπη και τις επόμενες ημέρες, θα αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της παραμονής της χώρας μας στην Ευρώπη και της κατοχύρωσης του μέλλοντος του Ελληνικού λαού».

Να σημειώσουμε ότι στη ΚΕΔΕ και από μεριάς του επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος κ. Απόστολου Κοιμήση έχει διατυπωθεί η άποψη ότι εν΄όψη των εξελίξεων και της δύσκολης εθνικής συγκυρίας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει ρόλο.

Το σκεπτικό αφορά στο δεδομένο ότι ούτως ή άλλως η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αναλάβει να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπιστικής κρίσης και ως εκ τούτου, η λόγος της στις εξελίξεις πρέπει να βαρύνει.