Επιθέσεις στην ιστοσελίδα ΥΠΕΣ αποκάλυψε ο Βούτσης

 

Επιθέσεις που έγιναν και αντιμετωπίστηκαν άμεσα αποκάλυψε στην δήλωσή του ο Υπ. Εσωτερικών κ. Νίκος Βούτσης στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος

Διαβάστε όλη την δήλωση:

«Δηλώνω την πλήρη ικανοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης για τη διενέργεια του Δημοψηφίσματος. Εγγυηθήκαμε, διοργανώσαμε και διεκπεραιώσαμε το Δημοψήφισμα με αίσθημα ευθύνης, συναίνεσης και με τη συνέργια των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Σαράντα ένα χρόνια μετά, έγινε ξανά Δημοψήφισμα στη χώρα μας και μάλιστα μέσα σε 6 ημέρες. Η κοινή γνώμη και η αίσθηση που υπάρχει από το πρωί, συνηγορεί στο ότι υπάρχει μία μεγάλη ικανοποίηση στον κόσμο, για τον τρόπο που διεξήχθη το Δημοψήφισμα. Αυτό οφείλεται, σε πολύ μεγάλο βαθμό στις υπηρεσίες του υπουργείου καθώς και των συναρμόδιων υπουργείων, στους δημόσιους Οργανισμούς και στην Αστυνομία, που από την πλευρά της έκανε ότι πρέπει έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έτσι ή αλλιώς δεν παρατηρήθηκε  κανένα πρόβλημα.
Η συμβολή όλων υπήρξε αποφασιστική σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Ο τόνος όμως δόθηκε από τα εκατομμύρια των πολιτών, γυναικών και ανδρών, αυτής της χώρας, της Ελλάδας.
Μία υποδειγματική, δημοκρατική συμπεριφορά ενός μεγάλου ποσοστού, πάνω από 50%, κατά τις πρώτες ενδείξεις επί του συνολικά εγγεγραμμένου αριθμού, στους οποίους περιλαμβάνεται και περίπου 2.000.000 συνελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό ως ομογενείς.
Ο τόνος δόθηκε από όλους αυτούς, για μια άψογη διαδικασία με ελάχιστες, κυριολεκτικά ελάχιστες εξαιρέσεις προβληματικών συμπεριφορών που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Είχαμε να επιλύσουμε πάρα πολλά προβλήματα. Όλοι το αντιλήφθησαν, τη στιγμή που η Βουλή,  δια του Προέδρου της Δημοκρατίας, αποφάσισε τη διεξαγωγή αυτού του δημοψηφίσματος.
Πολλά ήταν τα τεχνικά ,θεσμικά, κανονιστικά προβλήματα. Χρειάστηκε η βοήθεια όλων, και των δικαστικών αντιπροσώπων και των εφορευτικών επιτροπών και των εκπροσώπων των επιτροπών και των κομμάτων .
Η συμβολή τους υπήρξε αποφασιστική ώστε να διεξαχθεί άψογα αυτή η διαδικασία.
Είχαμε διάφορα προβλήματα από αυτά που λέγονται και από αυτά που δεν λέγονται. Ξέρετε ότι αυτές τις μέρες υπήρξαν επιθέσεις σε ιστοσελίδες αλλά ακόμα και στην πλατφόρμα του Υπουργείου, σ‘ αυτό που λέμε κυβερνοχώρος που αντιμετωπίστηκαν πάρα πολύ εύκολα με τη συνδρομή όλων των αναγκαίων δυνάμεων και υπηρεσιών που έχουν επιφορτιστεί με όλον το σχεδιασμό. Αντιμετωπίστηκαν όλα.
Αυτή καθαυτή η διαδικασία, η διενέργεια, το κλίμα αποτελούν μία προσφορά, μία συνεισφορά ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αποτελεί ένα  μήνυμα, προς όλον τον κόσμο που είχε στραμμένα τα μάτια του επάνω μας, πάνω στη χώρα μας.  Ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, ένα μήνυμα δημοκρατικής κουλτούρας, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Είναι ένα μήνυμα συναπόφασης, ανεξάρτητα της ιδιαίτερης και διακριτής επιλογής του καθένα. Ο λαός μας θέλει να προχωρήσει και να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις».