Ημερίδα με θέμα: «Υγιής Γήρανση»

Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρία διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Υγιής Γήρανση», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων.        
Η ημερίδα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:30, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).
Την ενημερωτική εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, ενώ πολύ ενδιαφέροντα θέματα θα αναπτύξουν οι διακεκριμένοι επιστήμονες:
– Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», «Μυοσκελετικά προβλήματα – Οστεοπόρωση – Πτώσεις»
-Αναστασία – Τσέλσι Λαζαρίδου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής εξειδικευμένη στην άσκηση στην τρίτη ηλικία, «Η άσκηση απαραίτητη προϋπόθεση για υγιή γήρανση.Πότε δεν είναι αργά για άσκηση»
-Αναστάσιος Γαλήνας, Διευθυντής Νεφρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Ν.Ι.Μ.Ι.Τ.Σ., «Νεφρός και Τρίτη ηλικία»  
-Μαργαρίτα Συνετού, Νεφρολόγος, Μέλος Δ.Σ. της Ε.Γ.Γ.Ε., «Διαταραχές της μνήμης. Πώς να μείνουμε πνευματικά υγιείς»
-Αλέξανδρος Καμαράτος, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής Γ.Ν. Τζανείου Πειραιά, «Διαβήτης. Μία σύγχρονη επιδημία»
-Κωστής Προύσκας, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Γεροντολογίας(London), Ειδικός Γραμματέας Ε.Γ.Γ.Ε., «Σύγχρονες προσεγγίσεις στη χρόνια φροντίδα των ηλικιωμένων»
– Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Κοινωνιολόγος, Συντονίστρια Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, «Η πολιτική των Δήμων του ΕΔΔΠΠΥ για την τρίτη ηλικία»