Ασυμφωνία ΚΕΔΕ Υπουργείου στην απόδοση των χρημάτων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «μετά και τις τελευταίες αποφάσεις εκταμιεύσεων η πολιτεία απολπλήρωσε τις υποχρεώσεις της προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού για το έτος 2015″.

Παρακάτω ακολουθούν τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα σχετικ: Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών:

εκταμιεύτηκε ποσό ύψους 406.250 ευρώ στους Δήμους για εξόφληση πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτές (παρακρατηθέντα).
Πιστώθηκε ποσό ύψους 501.224,38 ευρώ για κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και κέντρων στήριξης Ρομά.
Πιστώθηκε ποσό ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ).
Πιστώθηκε ποσό ύψους 500.000 ευρώ για αντισταθμιστικά οφέλη στους Δήμους που επιβαρύνονται από τη λειτουργία των γειτονικών χώρων διάθεσης απορριμμάτων.
Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης διέθεσε συνολικά το έτος 2015 για Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) Δήμων το ποσό των 2,55 δις ευρώ και για Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) Περιφερειών  το ποσό των 312,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στην ΚΕΔΕ ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Καστρινός οι δήμοι θα έπρεπε να έχουν πάρει 2.572 εκ ευρώ από ΚΑΠ ΣΑΤΑ και παρακρατηθέντα ενώ έχουν πάρει 2.342 εκ ευρώ. Υπολείπονται δηλαδή 230 εκ ευρώ.
160, 4 είναι τα παρακρατηθέντα δηλαδή 9 δόσεις και 69,6 σε διάφορα Σχολεία ΔΕΥΑ Βοήθεια στο Σπίτι. Επίσης για την θέρμανση των σχολείων 23 εκ δεν έχει γίνει τίποτα.
Ο κ.Καστρινός υπενθύμισε τη δέσμευση ότι μετά τις 21 Δεκεμβρίου θα μπουν τα χρήματα και σημείωσε ότι δεν έχει προχωρήσει τίποτα ενώ δεν έχουν πάρει τα οφειλόμενα χρήματα η ΕΕΤΑΑ η ΚΕΔΕ κλπ.