Ηλεκτρονικά ή στα ΚΕΠ η παραλαβή πιστοποιητικών

Είτε μέσω της ηλεκτρονικής θυρίδας του πολίτη στην πύλη Ερμής (www.ermis.gov.gr), είτε πηγαίνοντας στα ΚΕΠ θα μπορούν οι πολίτες να παραλαμβάνουν όποιο χρειάζονται απο τα 116 υπάρχοντα πιστοποιητικά.

Ειδικότερα στα ΚΕΠ ο υπάλληλος θα αναζητήσει με φυσικό τρόπο το αποτέλεσμα απο τον αρμόδιο φορέα και έπειτα θα το δώσει στον πολίτη. Κατά την υποβολή της αίτησης αν ο πολίτης θέλει να το αποτέλεσμα της αίτησης να αποθηκευτει στην ηλεκτρονική του θυρίδα θα πρέπει στο πρώτο βήμα να επιλέξει ΚΕΠ με δυνατότητα ψηφιοποίησης εγγράφων, ενώ αν απλά επιθυμεί να το παραλάβει απο κάποιο ΚΕΠ θα πρέπει να δηλώσει ποιό ΚΕΠ θα είναι αυτό. Το έγγραφο αυτό ο πολίτης μπορεί να το εκτυπώσει και να το χρησιμοποιήσει στις συναλλαγές του με την δημόσια διοίκηση.

Επίσης στην περίπτωση που κάνοντας ηλεκτρονικά την αίτηση του ο πολίτης του ζητηθούν δικαιολογητικά θα πρέπει να τα επισυνάψει στην ηλεκτρονική τους μορφή μέσω της θυρίδας του καθώς παράλληλα θα μπορεί να παρακολουθεί την πορεία της αίτησης του απο τον φάκελο υποθέσεων.
Να σημειωθεί πως για να υποβληθεί ηλεκτρονικά η αίτηση θα πρέπει να έχει προηγηθεί σύνδεση στην πύλη “Ερμής” όπου έπειτα θα πρέπει να επιλεχθούν οι “Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-Όχι άμεση παραλαβή αποτελέσματος” ή “Κατηγορίας 01”.

Τέλος οι πολίτες με τους κωδικούς απο το taxisnet θα μπορούν να πιστοποιηθούν στην πύλη Ερμής και στην συνέχεια έχοντας την δική τους Ηλεκτρονική Θυρίδα θα μπορούν να αποθηκεύουν όποια έγγραφα θεωρούν πως θα τους χρειαστούν ξανά στο μέλλον.